1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD'li Yazardan Ödüllü Fotoğrafla Harekat Aleyhinde Manipülasyon Çabası
ABD'li Yazardan Ödüllü Fotoğrafla Harekat Aleyhinde Manipülasyon Çabası

ABD'li Yazardan Ödüllü Fotoğrafla Harekat Aleyhinde Manipülasyon Çabası

ABD'li NYT gazetesi yazarlarından Kurt Eichenwald, 1983 yılındaki Erzurum depremine ait bir fotoğrafı Barış Pınarı Harekatı sırasında çekilmiş gibi paylaştı.

13 Ekim 2019 Pazar 22:22A+A-

Türkiye'nin gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı aleyhine sosyal medyada yürütülen dezenformasyon girişimlerine, New York Times (NYT) gazetesi yazarı Kurt Eichenwald, sembolleşmiş bir fotoğrafı harekat sırasında çekilmiş gibi paylaşarak katıldı.

NYT yazarı da karalama kampanyasına katıldı

Barış Pınarı Harekatı hızla devam ederken, başka olaylarda, yerlerde ve tarihlerde çekilmiş fotoğrafların paylaşımıyla sosyal medyada harekat aleyhine dezenformasyon ve manipülasyon çabası da aynı şekilde sürüyor.

New York Times yazarı Eichenwald, 1983 yılında Erzurum depremi sırasında hayatını kaybetmiş çocukların başında acı içindeki bir annenin fotoğrafını harekatta çekilmiş gibi paylaştı.

Aslında Mustafa Bozdemir'in objektifine yansıyan bu kare, Türkiye'den bir foto muhabirinin ilk kez World Press Photo ödülünü kazandığı fotoğraf olarak hafızalara kazınmıştı.

"Çocuk cinayeti, Cumhuriyetçiler için artık sorun değil, bu onların özelliği"

Eichenwald, paylaşımında ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi senatörler Lindsey Graham, Marco Rubio ve diğer ABD 'li siyasetçileri etiketleyerek, "Çocuk cinayeti, Cumhuriyetçiler için artık sorun değil, bu onların özelliği" ifadelerini kullandı.

NYT yazarı Eichenwald, ABD'de çok satanlar listesinde yer alan birçok kitabı kaleme aldı. Yazarın kitaplarından bazıları beyaz perdeye de aktarıldı.

AA 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum