1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD’li Askerlere Malatya'da Lojman
ABD’li Askerlere Malatyada Lojman

ABD’li Askerlere Malatya'da Lojman

NATO füze savunma kalkanının ilk ayağı olan Malatya Kürecik üssü faliyete geçti, 50’nin üzerinde ABD’li asker göreve başladı.

29 Şubat 2012 Çarşamba 10:02A+A-

 

50’nin üzerinde ABD’li askerin göreve başladığı Malatya’ya 64 kilometre uzaklıktaki Kürecik NATO Radar Savunma Üssü’ne 150 konutluk lojman yapılacak.

Gece geç saatte jandarma korumasında ve gruplar halinde kente gelip otelde kalan askerler, sabah erkenden üsse döndüler. CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Ne kadar asker geldiğini bilmek hakkımız. Malatya tehlikede. İsrail’i korumak bizim işimiz değil” dedi.

Hürriyet'in haberine göre, Malatya’nın Kürecik beldesinde kurulan NATO Radar Savunma Üssü’nde görevli askerler için, üssün yakınında 150 konutluk lojman yapılacağı belirtildi.

Oteldeler

Malatya’ya 64 kilometre uzaklıkta bulunan Kürecik’te füze savunma sistemi kapsamında radar üssü kuruldu. 50’nin üzerinde ABD’li askerin bölgeye gelerek üste göreve başladıkları öğrenildi. Gece geç saatlerde, jandarma korumasında gruplar halinde dönüşümlü olarak kente gelip otelde kalan askerlerin, yine sabahın erken saatlerinde görev bölgelerine döndükleri bildirildi. Amerikan askerlerinin şimdilik bölge halkı ile bir iletişime geçmedikleri kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre tesisin komutası Türk subaylar tarafından yürütülüyor. Ayrıca, çevre güvenliğinin de 7. Ana Jet Üssü'ne bağlı birlikler tarafından sağlandığı belirtildi.

Üssün İsrail’i korumak için kurulduğunu ve ili tehlikeye soktuğunu düşünen Malatyalılar ise üssün önünde kurdukları çadırlarda eylemlerini sürdürüyorlar.

Malatya tehlikede

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, bölgede ne kadar Amerikan askeri olduğunu bilmediklerini, hükümetin bu konuyla ilgili mutlaka açıklama yapması gerektiğini ifade etti. Kiraz, “Bu ilde yaşayan insanlar olarak ne kadar Amerikan askerinin bu bölgede olduğunu bilmemiz bizim hakkımız. Bu konuda bize hiçbir bilgi verilmiyor. Malatya’nın güvenliği tehlikede, biz bu radarı ve Amerikan askerlerini istemiyoruz. İsrail’i korumak bizim işimiz değil” dedi.

İsrailli şüphesi

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk ise “İsrail’i korumak için Türkiye’yi kalkan olarak kullanıyorlar. Biz bunları çok söyledik şimdi de söylüyoruz. Amerikan ordusu içinde görevli İsrailli askerler olup olmadığını bilmiyoruz. Bu konuyu da araştıracağız” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT