1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. AB'den Yunanistan'daki Mültecilere 115 Milyon Avroluk Destek
AB'den Yunanistan'daki Mültecilere 115 Milyon Avroluk Destek

AB'den Yunanistan'daki Mültecilere 115 Milyon Avroluk Destek

Avrupa Birliği’nden Yunanistan’a mülteciler için 115 milyon avroluk acil destek fonu verileceği öğrenildi.

11 Eylül 2016 Pazar 00:03A+A-

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Yunanistan'daki mültecilerin yaşam koşullarını iyileştirmek için sağlanacak 115 milyon avroluk desteğin insanî yardım kurumları vasıtasıyla iletileceğini bildirdi.

AB Komisyonu’nun İnsanî Yardım ve Krizlerden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “AB Komisyonu mülteci krizini daha iyi yönetebilmek için Yunanistan hükümetiyle beraber çalışıyor. Yeni sağlanacak fonun amacı, Yunanistan'daki mültecilerin yaşam koşullarını yükseltmek ve onları kışa hazırlamak.” değerlendirmesinde bulundu.

Yunanistan'a sağlanacak destekle, mültecilerin mevcut barınakları geliştirilecek, yeni tesisler inşa edilecek, altyapı ve kanalizasyon projeleri gerçekleştirilecek.

Mültecilere Kuponlar Dağıtılacak

Ayrıca, mültecilere doğrudan ödeme yöntemi olarak kullanabilecekleri kuponlar dağıtılacak ve mülteci çocukların eğitime erişimleri desteklenecek.

Öte yandan, AB bu yıl Yunanistan'a mülteciler için 83 milyon avroluk kaynak sağlamıştı.

Balkan yolunun kapalı olması nedeniyle Yunanistan'da 60 bine yakın mülteci bulunuyor. Bu mülteciler, terk edilmiş kışlalarda ve fabrikalarda ağırlanıyor.

Kaynak: Reuters, Sputnik

HABERE YORUM KAT