1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. AB'den Mültecilere: Avrupa'ya Gelmeyin
AB'den Mültecilere: Avrupa'ya Gelmeyin

AB'den Mültecilere: Avrupa'ya Gelmeyin

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB üyesi ülkelere gelip iltica başvurusu yapmaya çalışan ve Suriye ve Irak vatandaşları dışındaki ekonomik göçmenlere “Avrupa'ya gelmeyin.” çağrısı yaptı.

03 Mart 2016 Perşembe 13:17A+A-

Gelecek hafta Türkiye'nin de katılımıyla düzenlenecek olan zirve öncesinde Atina ve Ankara'yı ziyaret eden Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında doğrudan ekonomik nedenlerle Avrupa'ya gitmeye çalışan göçmenlere seslendi.

Tusk, “Tüm potansiyel yasadışı ekonomik göçmenlere seslenmek istiyorum. Hangi ülkeden olursanız olun, Avrupa'ya gelmeyin. İnsan kaçakçılarına inanmayın. Hayatınızı ve birikimlerinizi tehlikeye atmayın. Bunların hepsi bir hiç uğruna.” dedi.

Yunanistan'ın ya da başka bir AB ülkesinin artık göçmenler için transit ülke olmayacağını söyleyen Tusk, Yunanistan'ın ise Schengen Bölgesi'nden çıkarılmasının söz konusu olmayacağını ifade etti.

Tusk, “Yunanistan'ın Schengen'den dışlanması krizi çözmez. Yunanistan Schengen'in, Euro Bölgesi'nin ve AB'nin bir parçasıdır ve öyle de kalacak.” diye konuştu.

Tusk, Atina'daki temaslarının ardından Ankara'ya geçerek Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek.

Görüşmede 7 Mart'ta Brüksel'de gerçekleştirilecek olan AB zirvesi öncesinde AB ve Türkiye'nin hayata geçirmeye çalıştığı “mülteci krizi” eylem planının konuşulması bekleniyor.

BBC Türkçe

HABERE YORUM KAT