1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. ABD'den Yine İnsansız Katliamı: 10 Ölü
ABDden Yine İnsansız Katliamı: 10 Ölü

ABD'den Yine İnsansız Katliamı: 10 Ölü

Kuzey Veziristan’da, ABD’ye ait insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda 10 kişinin katledildiği açıklandı.

08 Şubat 2012 Çarşamba 15:16A+A-

Yapılan açıklamaya göre saldırı, Pakistan’ın Kuzey Veziristan bölgesinde Afganistan sınırı yakınındaki Miranşah kentinin 10 kilometre güneydoğusunda Spilgah'ta bir binayı hedef aldı.

Güvenlik yetkilileri, öldürülenlerin Taliban'ın Hakkani kanadına üye Pakistan ve Afgan vatandaşları olduklarını iddia etti.

Kuzey Veziristan'da dağlık aşiret bölgelerinde yerleşen Hakkani savaşçıları, Afganistan'daki pek çok işgalci hedefe saldırılar düzenledi.

Kısa süre önce, bu savaşçıların Pakistan güvenlik güçlerinden yardım ve destek gördüklerini iddia eden bir NATO raporu basına sızmış, Pakistan yetkilileri bu iddiaları kesin bir dille reddetmişlerdi.

ABD Başkanı Barack Obama da insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırıları savunmuş, bunların nokta hedeflere operasyonlar düzenleyen ve el Kaide savaşçılarını hedef alan saldırılar olduğunu iddia etmişti.

Ancak Pakistan ABD'nin insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıları eleştiriyor ve bunun egemenlik haklarını ihlâl ettiğini ve çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğunu savunuyor.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum