1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD’den Türkiye’ye Kobani Tehdidi
ABD’den Türkiye’ye Kobani Tehdidi

ABD’den Türkiye’ye Kobani Tehdidi

Cumhuriyetçi Senatör Graham, ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğrudan hedef alınmasını gündeme getirdi.

16 Ekim 2019 Çarşamba 10:12A+A-

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin etkili Senatörlerinden Lindsey Graham, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasında geçen telefon görüşmesini anlattı. Graham, "Türkiye ilerlemeye ve Kobane çevresindeki Kürt topraklarını almaya devam ederse bunu Erdoğan'ın sözünden dönmesi ve gerilimin ciddi şekilde tırmandırılması olarak kabul edeceğim" dedi.

Graham, Erdoğan ile Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde Türkiye'den Kobane'den uzak durması konusunda söz alındığını söylerken, "Kongre, Kobane'de veya etrafında meydana gelecek gaddarlıklar için Erdoğan'ı kişisel olarak sorumlu tutacaktır" ifadesini kullandı.

Graham'in açıklamaları şöyle:

"Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Başkan Trump arasında geçen ve Trump'ın Türkiye Cumhurbaşkanı'ndan Suriye'de gerilimi daha da artırmamak için Kobane bölgesinden uzak durma sözünü aldığı konuşmanın bir parçasıydım.

"Eğer Türkiye ilerlemeye ve Kobane çevresindeki Kürt topraklarını almaya devam ederse bunu Erdoğan'ın sözünden dönmesi ve gerilimin ciddi şekilde tırmandırılması olarak kabul edeceğim.

"Kongre ve yönetimi, Kobane'de veya etrafında meydana gelecek gaddarlıklar için Erdoğan'ı kişisel olarak sorumlu tutacaktır. Benim Türkiye'ye tavsiyem ABD ile Türkiye arasındaki ilişkileri tamamen yok etmeden durmalarıdır." (T24)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum