1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD’den Erdoğan’a “Siyonizm” Tepkisi
ABD’den Erdoğan’a “Siyonizm” Tepkisi

ABD’den Erdoğan’a “Siyonizm” Tepkisi

Erdoğan'ın Siyonizm'i insanlık suçu olarak gösterdiği konuşmasına, Siyonist camia tepki gösterdi.

01 Mart 2013 Cuma 12:01A+A-

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Medeniyetler İttifakı toplantısında yaptığı konuşmada  “Tıpkı siyonizm gibi, tıpkı antisemitizm gibi, tıpkı faşizm gibi, İslamofobinin de bir insanlık suçu olarak görülmesi kaçınılmaz hal almıştır”  demesinin yankıları devam ediyor.

İsrail’in ardından ABD de tepki gösterdi. Beyaz Saray Sözcüsü Tommy Vietor tarafından yapılan açıklamada “Başbakan Erdoğan’ın Siyonizmin bir insanlık suçu olduğu yorumunu reddediyoruz. Bu yorum saldırgan ve hatalıdır” denildi.

Siyonist işgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da dün akşam bir açıklama yaparak Erdoğan’ın sözlerini, “Benzerlerinin dünyadan silindiğini düşündüğümüz karanlık ve hakaretamiz bir ifade” olarak nitelendirdi. Netanyahu, “Türkiye Başbakanı'nın Siyonizm'le Nazizm arasında yaptığı kıyaslamayı kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasına dünyadaki Siyonist lobilerden de tepki gelmeye devam ediyor. En ilginç açıklama ise Moskova Başhahamı ve Avrupa Hahamlar Konferansı Başkanı Pinchas Goldschmidt’en geldi. Goldschmidt, Siyonizmin özünde bir barış hareketi olduğunu iddia ettiği açıklamasında Başbakan Erdoğan’ı antisemitizmle suçladı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum