1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD’den Doğu Guta Açıklaması: Saldırılar Devam Ediyor
ABD’den Doğu Guta Açıklaması: Saldırılar Devam Ediyor

ABD’den Doğu Guta Açıklaması: Saldırılar Devam Ediyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Suriye’de ateşkes kararına karşı Beşşar Esed rejiminin Doğu Guta’da saldırılarına devam ettiğini bildirdi.

27 Şubat 2018 Salı 10:31A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, resmî Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Beşşar Esed rejiminin Doğu Guta’daki saldırılarına değindi.

AA’da yer alan habere göre, “Suriye rejimi, Rus ve İranlı destekçileriyle Doğu Guta’da saldırılara devam ediyor.” ifadesini kullanan Nauert, saldırıların Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Suriye’de ateşkes kararına rağmen yapıldığına dikkat çekti.

“Klor Gazı Kullanması Sivil Halkın Durumunu Daha Beter Hâle Getiriyor”

Sözcü, paylaşımlarında şunları kaydetti:

“Rejim teröristlerle savaştığını iddia ediyor fakat hava saldırılarıyla, top atışlarıyla ve yerden saldırılarla yüz binlerce sivil insanı terörize ediyor. Rejimin klor gazı kullanması sivil halkın durumunu daha da beter bir hâle getiriyor. Rusya istemesi durumunda BMGK’nın ateşkes kararı gereği bu saldırıları durdurabilecek etkiye sahip. ABD bu saldırıların bir an önce son bulması ve insani yardımların acil bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına yönelik çağrı yapıyor.”

HABERE YORUM KAT