1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD'den Almanya'ya Snowden Tehdidi
ABD'den Almanya'ya Snowden Tehdidi

ABD'den Almanya'ya Snowden Tehdidi

ABD'nin, Snowden'ı kabul etmesi halinde Almanya'yı, teröristler hakkında bilgi vermemekle tehdit ettiği bildirildi.

23 Mart 2015 Pazartesi 13:35A+A-

Amerikan istihbarat uzmanı Edward Snowden'ın NSA'dan sızdırdığı bilgileri dünyaya duyuran gazeteci Glenn Greenwald, kendi kurduğu 'The Intercept' isimli internet sitesinde kaleme aldığı makalede, Alman Federal Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in, ABD'nin tehdit ettiğini söylediğini bildirdi.

Greenwald'ın bildirdiğine göre Gabriel, Amerikalıların Snowden'ın Almanya'ya gelmesine izin verildiği takdirde, 'İslamcı terörist'lerle ilgili önemli bilgilerin Federal Alman hükümetine verilmeyeceği tehdidi yaptıklarını belirtti.

Almanya'da yayınlanan 'Die Welt' gazetesinde konuyla ilgili, ABD ile Almanya arasındaki istihbarat alışverişinin sona ereceği yönündeki haber, Amerikan yetkililer tarafından yalanlandı. Daha önce de Greenwald'ın Waşington'daki internet sitesi 'The Hill'de yayınlanan Almanya'nın ABD tarafından tehdit edildiği yönündeki iddiaları ABD tarafından yalanlanmıştı. Amerikan sözcü, Almanya ile istihbarat ilişkilerinin insan hayatı kurtardığını, bundan sonra da Almanya'da teröristlere karşı birlikte mücadelenin devam edeceğini bildirdi.

Gabriel ile Greenwald, geçen Pazar günü Almanya'nın Saarland Eyaletine bağlı Homburg şehrinde biraraya geldiler. Burada Greenwald'a 'Siebenpfeiffer Ödülü' verildi. Ödülün sunuş konuşmasını Alman Federal Başbakan Yardımcısı Gabriel yaptı. Greenwald, konuşmasında Almanya'nın Snowden'ı kabul etmemesini eleştirdi. Gabriel ise konuşmasında Snowden'ın Almanya'ya geldiğinde ABD tarafından taleb edilmesi halinde iade edilmek zorunda kalacağını belirtirken, Greenwald bunu çok ileri bir ihtimal olarak gördüğünü ifade etti.

Greenwald bu buluşmadan sonra yazdığı makalede Gabriel'le bu konuyu görüştüğünü ve Gabriel'in kendisine ABD hükümetinin çok sert bir şekilde Almanya'yı tehdit ettiğini söylediğini bildirdi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT