1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD'deki Müslüman toplumdan Macron'a kınama, Fransa'ya seyahat uyarısı
ABD'deki Müslüman toplumdan Macron'a kınama, Fransa'ya seyahat uyarısı

ABD'deki Müslüman toplumdan Macron'a kınama, Fransa'ya seyahat uyarısı

ABD'deki Müslüman toplum, Fransa'ya seyahat etmeyi düşünen Müslümanları uyarırken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u da kınadı.

28 Ekim 2020 Çarşamba 03:04A+A-

ABD'nin en geniş Müslüman sivil toplum organizasyonlarından Amerika-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), Fransa'da son dönemde artan İslamofobik söylemlere ilişkin açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Amerikalı Müslümanları, Fransız hükümetinin Fransız Müslümanları, camileri ve İslami kuruluşları hedef alan İslamofobik tehlikeli ve riyakar bağnazlık kampanyası nedeniyle bu ülkeye seyahat ederken dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz." ifadesine yer verildi.

Paris'te iki Müslüman kadının bıçaklı saldırıya uğradığı anımsatılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da kınandı.

CAIR Başkanı Nihad Awad da yaptığı yazılı açıklamada, "Fransız hükümetinin, kendi halkına karşı mantık dışı, hukuksuz ve aşırılıkçı yobazlık kampanyası bitmeli. Fransa, Müslümanları ifade özgürlüğünü yerine getirdiği gerekçesiyle cezalandırırken ifade özgürlüğü hakkını yüceltemez. Ayrıca Fransa, Müslüman vatandaşlarına Fransız mallarını boykot etmeyi yasaklarken özgürlük işareti olamaz." çağrısında bulundu.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT