1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD'de Sinagoga Silahlı Saldırı
ABD'de Sinagoga Silahlı Saldırı

ABD'de Sinagoga Silahlı Saldırı

California eyaletine bağlı Poway kentinde silahlı bir kişinin sinagoga girerek ateş açması sonucu bir kadın hayatını kaybederken, üç kişi de yaralandı.

28 Nisan 2019 Pazar 12:05A+A-

California eyaletine bağlı Poway kentinde silahlı bir kişi bir sinagoga girerek ateş açtı. Yahudilerce kutsal Hamursuz Bayramı'nın son gününde düzenlenen saldırıda bir kadın hayatını kaybetti, biri kız çocuğu üç kişi yaralandı.

ABD Başkanı Donald Trump ve diğer yetkililer olayı "Yahudi karşıtı" eylem olarak niteledi. Altı ay önce Pitsburgh kentinde de bir sinagoga giren silahlı saldırgan 11 kişiyi öldürmüştü.

San Diego ilçesine bağlı Poway’deki olay yerel saatle sabah 11.23 sıralarında yaşandı.

Poway Belediye Başkanı Steve Vaus, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada olayı Başkanı Vaus olayı “nefret suçu” diye tanımlamıştı.

Eyalet Şerifi William Dore, basın mensuplarına yaptığı açıklamada saldırı zanlısının "San Diegolu yetişkin bir beyaz" olduğunu söyledi ancak kimlik vermedi. Bununla birlikte şerif, saldırganın olay anında AR- tipi taarruz silahı kullandığını kaydetti.

Saldırı zanlısı kaçarken aktif görevde olmayan bir sınır devriyesi muhafızı tarafından yakalandı. Sınır muhafızının silahıyla zanlıyı vuramadığı ama aracını vurmayı başardığı bildirildi.

Sonradan gelen bilgilerde saldırı zanlısının 19 yaşında ve adının John Earnest olduğu öğrenildi.

Mepa News

 

HABERE YORUM KAT