1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD'de Öldürülen Müslüman Gencin Hayali Gerçek Olacak
ABD'de Öldürülen Müslüman Gencin Hayali Gerçek Olacak

ABD'de Öldürülen Müslüman Gencin Hayali Gerçek Olacak

ABD'de uğradıkları silahlı saldırıda hayatını kaybeden üç Müslüman gençten Barakat'ın ailesi, evlatlarının hayalini gerçekleştirmek için Türkiye'ye geldi.

24 Temmuz 2015 Cuma 01:58A+A-

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde uğradıkları silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden üç Müslüman gençten diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat'ın babası ve erkek kardeşi, Barakat'ın "Türkiye'deki Suriyeliler Gülümsesin Projesi"ni gerçekleştirmek için Türkiye'ye geldi.

Barakat'ın, "Türkiye'deki Suriyeliler Gülümsesin Projesi"ni hayata geçirmek için THY'nin tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı'na gelen erkek kardeşi Farris ve babası Namee Barakat, Suriyelilerin kaldığı Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki kampa gidecek. 

Baba Namee Barakat, gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 Temmuz'da kampa gidecekleri ve orada 5 gün kalacaklarını söyledi.

Kampanya için yaklaşık 1 milyon dolar bağış toplandığını ifade eden Barakat, "Paranın bitmemesi ve yardımların sürmesi için bir vakıf kuracağız ve yardımların bir kısmını buna harcayacağız. Geri kalanıyla diş malzemeleri alacağız."

Barakat, projenin hayata geçirilmesi için 14 dişçi ve 2 teknisyenin kendilerine eşlik edeceğini kaydetti.

"Video çok büyük ilgi gördü"

Deah Barakat'ın kardeşi Farris Barakat da kardeşinin hayalini kurduğu proje için Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Kampanyaya yönelik hazırladıkları videonun bir anda büyük ilgi gördüğünü belirten Barakat, kardeşinin kampanyadan beklentisinin 200 bin dolar olduğunu ancak ölümünden sonra kurulan siteye yaklaşık 500 bin dolarlık yardım ulaştığını vurguladı.

Barakat, kampanyaya destek olan birçok kişinin projeyi önemsediğine dikkati çekerek, "Kampanyanın devam ettirilmesinin ve insanların yüzünün güldürülmesini önemsediler. Önce konferans için Gaziantep'e gideceğiz. Sonra da Hatay'a geçeceğiz. Orada bir süre çalışmalarda bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Kuzey Carolina eyaletindeki Chapel Hill'de, 10 Şubat'ta 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed, komşuları Craig Hicks tarafından başlarından vurularak katledilmiş, olay ülke ve dünya genelinde büyük tepki çekmişti.

Deah Barakat'ın Türkiye'deki Suriyelilerin diş tedavileri için başlattığı kampanya ölümünden sonra da devam ettirilmişti.

 

HABERE YORUM KAT