1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD'de okullar sapkınların bayrağını yasaklamaya başladı
ABD'de okullar sapkınların bayrağını yasaklamaya başladı

ABD'de okullar sapkınların bayrağını yasaklamaya başladı

Kendilerini meşru kılmaya çalıştıkları anlaşılan cinsel sapkınlara karşı ABD’de tepkiler artarken yasal engelleyici yollara başvurmaktan kaçınılmadığı görülüyor.

07 Ekim 2021 Perşembe 14:50A+A-

HAKSÖZ HABER

ABD'de okullar cinsel sapkınların bayraklarını "fazla politik" olduğu için yasaklamaya başladı. Oregon’da bulunan Newberg'deki okulun yönetim kurulu üyesi Brian Shannon, "Öğretmenlerimize siyasi görüşlerini öğrencilerimize empoze etmeleri için para ödemiyoruz. Onların görevi bu değil. Görevleri onaylanan müfredatı öğretmek ve bu kararın amaçladığı tek şey de bu, okullarımızda müfredatın öğretilmesini sağlamak." diyerek kararı savundu.

Yasakların endişeye yol açtığı iddia edilirken okullarının kararına dair sesini yükselten birçok öğrenci ve öğretmenin istifa ettiği yönünde haberler dolaşıma sokuluyor.

Utah'taki bir okul da okullarını tüm konularda "tarafsız" tutmak için çaba harcadığını savunarak LGBT’nin renkli bayraklarıyla BLM (Siyahların hayatı önemlidir) bayraklarının gösterilmesini yasaklamıştı.

Salt Lake Tribune'ün haberine göre, Utah'ın kuzeyindeki Davis Okul Bölgesi'nin sözcüsü, bu sembollerin çok fazla siyasi anlam taşır hale geldiğini söyledi.

Okul Bölgesi’nin sözcüsü Chris Williams, "Bu yüzden, okullarımızda Amerika Birleşik Devletleri bayrağı dışında herhangi bir bayrak dalgalanmıyor" dedi.

Ancak bazı okullarda spor takımlarının ya da uluslararası ülkelerin siyasetle ilgisi olmayan bayraklarının bulunduğunu belirtti.

Newsweek, Indiana'daki Bluffton-Harrison Okul bölgesinin yönetim kurulunun da "tartışmalı" bayrakları yasaklamayı değerlendirmek üzere görüşmeler yaptığını bildirdi.

“Öğrencilerde disiplin sorunlarını tetikleyebileceğini" söyleyen bir velinin okulun sınıfında LGBT bayrağının sergilenmesinden şikayetçi olmasıyla beraber okul kararı görüşmeye başladı.

Eylül ayında Missouri'de John M. Wallis isimli bir öğretmen, okul yönetiminin sınıfındaki gökkuşağı bayrağını kaldırmasını istediklerini ve okulda cinsellik veya "cinsel tercih" hakkında konuşmasını yasaklandığını söyleyerek istifa etmişti.

LGBT savunucuları, renkli bayraklarının okullardan kaldırılmasının, sınıfların artık queer öğrenciler için güvenli olmadığını gösterdiğini öne sürerek yasakları kınadığını belirtti.

Cinsel sapkınlar, bayrağın topluma ait olmayı ve toplumdan saygı görmeyi hissetmekle ilgili olduğunu, herhangi bir siyasi görüş de sergilemediğini iddia etti.

HABERE YORUM KAT