1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. ABD’de Gazze için direnen öğrenciler Dicle Üniversitesinden selamlandı
ABD’de Gazze için direnen öğrenciler Dicle Üniversitesinden selamlandı

ABD’de Gazze için direnen öğrenciler Dicle Üniversitesinden selamlandı

Dicle Üniversitesi Öğrencileri, ABD üniversitelerinde devam eden Gazze eylemlerine destek vermek için Fen Fakültesi önünde bir araya geldi.

29 Nisan 2024 Pazartesi 15:00A+A-

Gazze’de süregelen insanlık dışı katliamları ve üniversite yönetimlerinin çete devleti İsrail ile akademik ve ticari bağlarını protesto eden Amerikan üniversitelerindeki gençler ses getirmeye devam ediyor. Colombia üniversitesinde başlayan eylemler birçok üniversiteye sıçramış durumda.

Düzenlenen bu eylemler Siyonist İsrail devletini rahatsız ederken üniversite yönetimleri eylemleri bastırmaya yönelik sert karşılıklar vermeye devam ediyor.

Dicle üniversitesi öğrencileri, Gazze’ye destek protestolarını sürdüren Amerika’daki üniversite gençleriyle dayanışma adına Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi önünde bir destek eylemi düzenledi.

Birçok kulübün katılımıyla gerçekleşen destek açıklamasında programın sunumunu Dicle Üniversitesi öğrencilerinden Said Asker yaparken, basın açıklamasını ise İbrahim Beydüz okudu.

“Gazze İçin Kampüsler Ayağa, Yaşasın Küresel İntifada” ve “Gazze İçin Süresiz Ateşkes” brandalarının taşındığı programda; “Kampüste Meydanda İntifada Her Yerde”, “Dicle’den Gazze’ye Direnişe Bin Selam”, “Katil ABD Hesap verecek”, “Tekbir”, “Zulme Karşı Omuz Omuza”, “Katil İsrail Filistin’den Defol”, “Hamas’a Selam Direnişe Devam” sloganları atıldı.

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Gazze için kampüsler ayağa, yaşasın küresel intifada

Malumunuz olduğu üzere 7 Ekim Cumartesi sabahı gözümüzü Hamas’ın başlattığı kutlu bir direnişle açtık.

Filistin topraklarında şimdiye kadar benzeri olmayan bir kahramanlık destanına hep beraber şahitlik ettik. Küresel emperyalizmin ileri karakolu terör devleti İsrail’in aşılamaz denilen savunma sistemi yazılan bu destanla delinmiştir.

Öyle bir delik açıldı ki ışığı Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı aydınlatmış ve kutsallarımızın özgürlüğüne yönelik umutlarımız artmıştır.

Öte yandan tüm dünya yaklaşık 7 aydır süren insanlık dışı saldırılarla İsrail’in  ne kadar barbar ve ölçüsüz bir devlet olduğuna şahitlik etmektedir. Her türlü hürmetin çiğnendiği bu savaşta, Siyonist İsrail hastanelerden okullara, Pazar yerlerinden sivil yerleşim alanlarına hedef gözetmeksizin saldırmış ve binlerce kardeşimizi şehit etmiştir.

Şunu çok iyi biliyoruz ki bu savaş sadece Siyonist İsrail ile Hamas arasında gerçekleşen bir savaş değil. Bu savaş Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa ve daha nice sömürgeci devletin de dahil olduğu bir savaş. Batılı devletler bu katliama göz yummanın da ötesinde İsrail’i açıkça desteklemekten çekinmiyor. Katil devleti soykırım silahlarıyla teçhiz eden ABD, Gazze’deki mezalimin bizatihi faili konumunda olmayı sürdürüyor.

Tüm bunlar yaşanırken, dünyanın gözü önünde işlenen cürümlere adeta bir “yeryüzü itirazı” yapılıyor. Yeryüzünün farklı coğrafyalarından vicdanlı ve erdemli insanların itirazlarına, İsrail’i kınayan eylemlerine ve Gazze’ye yönelik destek gösterilerine şahitlik ediyoruz.

Hassaten son günlerde ABD’nin çeşitli eyaletlerindeki üniversitelerde Siyonizm karşıtı gösterilerin yoğunlaştığına şahitlik ediyoruz. Harvard’dan Yale’e, California’dan Texas’a kadar Amerika’nın önde gelen 25’e yakın üniversitesinde devam eden destek eylemlerinde bir taraftan Siyonist vahşet lanetlenirken diğer taraftan Amerika’nın İsrail’e verdiği destek protesto ediliyor. Kampüslere adeta Filistin kampları kuran öğrencilere akademisyenler de destek veriyor. Gazze'de yakılan direniş meşalesinin aydınlığında dünya, zulmün membağıABD'de  zalim yöneticilerine hakkı çekinmeden haykıran  binlerce vicdan sahibine şahitlik ediyor.

Bizler, üniversiteli Müslümanlar olarak, Columbia üniversitesinde başlayarak Amerika'da dalga dalga yayılan Filistin eylemlerine Türkiye'den, Diyarbakır’dan, Dicle Üniversitesinden selam gönderiyoruz.

Onlar, yaptıkları eylemlerle katil Netenyahu'yu rahatsız ettiler. Üniversitelerinin Siyonizm yanlısı tutumuna, polislerin şiddetine rağmen onurlu Filistin direnişine destek verdiler ve vermeye de devam ediyorlar.

Yakın tarihin en örgütlü kötülüğü olan Siyonizmle mücadele sathının daha da genişlemesi için Rabbimize dua ediyoruz. Dünyanın tüm vicdanlı halklarını adalet ve iyilikte buluşmaya, zalimlerin zulmünü suratlarına haykırmaya davet ediyoruz.

Ve inanıyoruz ki: "İnsanlık vicdanı Siyonizmi Yenecek."

Son olarak Amerikan üniversitelerinde Gazze’ye destek gösterilerine devam eden öğrenci arkadaşlarımıza kendi dilleriyle sesleniyor ve diyoruz ki :

Greetings from Diyarbakır, in Turkey, tothehonorablestudents of Columbia andotherUniversitieswhoresist. Dearfriends, youaredoing a veryvaluablejob. Do not giveupyourhonorablestanceanddeterminedactions. Webelievethat: "Human consciencewilldefeatZionism."

(Columbia ve diğer üniversitelerin direnen onurlu öğrencilerine, Türkiye'den Diyarbakır'dan selamlar. Değerli arkadaşlar, sizler çok kıymetli bir iş yapıyorsunuz. Bu onurlu duruşunuzdan ve kararlı eylemlerinizden vazgeçmeyin. Bizler inanıyoruz ki: "İnsanlık vicdanı Siyonizm'i yenecek." )

b-022.jpg

c-017.jpg

d-017.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum