1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD: YPG'yi 'Terör Örgütü' Olarak Görmüyoruz, Destekliyoruz
ABD: YPG'yi 'Terör Örgütü' Olarak Görmüyoruz, Destekliyoruz

ABD: YPG'yi 'Terör Örgütü' Olarak Görmüyoruz, Destekliyoruz

ABD, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'yi “terörist örgüt" olarak görmediklerini açıkladı.

22 Eylül 2015 Salı 10:20A+A-

"YPG'yi ‘Terör’ Örgütü Olarak Görmüyoruz"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye hükûmeti YPG'yi ‘terörist’ örgüt olarak görüyor, ABD yönetimi ise YPG'ye destek veriyor. Arada bu kadar keskin farklar varken Türkiye ile işbirliğini nasıl yönetiyorsunuz ?” sorusuna verdiği yanıtta, ABD'nin YPG'yi “terörist” bir örgüt olarak görmediğini söyledi.

Kirby: “Biz YPG'yi terörist örgüt olarak değerlendirmiyoruz. Suriye'de, IŞİD'e karşı mücadelede başarılarını da kanıtladılar. Birlikte çalışmayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

"YPG, Suriye'deki Bazı Bölgeleri Yağmaladı“

BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, BM İnsan Hakları Konseyi'ne Suriye'deki insan hakları ihlalleriyle ilgili raporunu bugün sunmuştu.

BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu Başkanı Paulo Pinheiro, Konsey'de yaptığı konuşmada: "Suriye gözlerimizin önünde parçalara ayrılıyor. Bir ulus, dünyanın en kaotik ve en ölümcül savaş alanı içinde." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Komisyonun raporlarında, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin Suriye'deki insan hakları ihlallerine yer verdiklerini ifade eden Pinheiro: "YPG, Suriye'deki bazı bölgeleri yağmaladı ve tahrip etti." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Yeni Şafak, Anadolu Ajansı, state.gov, Al Jazeera

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT