1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. ABD Tankları Hizbullah'ın Eline Nasıl Geçti? (VİDEO)
ABD Tankları Hizbullah'ın Eline Nasıl Geçti? (VİDEO)

ABD Tankları Hizbullah'ın Eline Nasıl Geçti? (VİDEO)

Youtube'da yayınlanan bir videoda Irak Hizbullahı'nın ABD Ordusu tarafından kullanılan askeri araçları kullandığı açıkça görülürken ABD'ye ait araçların Irak Hizbullahı tarafından nasıl kullanılabildiği merak konusu oldu.

29 Ocak 2015 Perşembe 13:36A+A-
Youtube video paylaşım platformunda Irak Hizbullahı tarafından yayınlanan bir video uzun süre tartışılacak görüntüler içeriyor. -Videoda Irak'ın farklı bölgelerinde Sünni aşiretler ve IŞİD'e saldıran İran Devrim muhafızları destekli Irak Hizbullahı'nın konvoyunda ABD Ordusu'nun kullandığı askeri araçlar olduğu dikkat çekiyor.
 
Videonun bir bölümünde ABD'nin Irak'ta bıraktığı M1 Abrams tankları açıkça görünürken ayrıca videonun farklı karelerinde de M113 tipi zırhlı personel taşıyıcıları, Humvee tipi askeri arazi araçları ve MRAP olarak bilinen mayına karşı korumalı araçlar görülüyor.
 
Irak'ta İran destekli pek çok milis grup bulunurken ilk kez İran destekli bir grubun doğrudan ABD yapımı araçları kullandığı videoyla belgelendi. Asaib el Hak, Bedir Tugayları ve Vad'ul Hak Tugayları gibi İran destekli örgütler Amirli, Beyci ve Curf el Sahar gibi Diyala'nın muhtelif bölgelerinde Sünni aşiretlere ve IŞİD'e karşı saldırı düzenliyorlar. 
 
ABD'nin kendi envanterinde bulunan askeri araçların "terörist" olarak tanımladığı örgütler tarafından kullanılmasıyla ilgili oldukça hassas olduğu dillendirilirken Irak Hizbullahı'nın M1 Abrams tipi tanklar başta olmak üzere ABD Ordusu'na ait askeri araçları nasıl elde ettiği bilinmiyor.

Bilindiği üzere Irak'ta Sünni aşiretler ve IŞİD tarafından geçtiğimiz yılın bahar aylarından itibaren Musul, Diyala, Selahaddin, Anbar ve Kerkük'te Irak Ordusu hedeflerine saldırılar başlamış saldırılar sonucu Diyala, Selahaddin, Musul ve Bağdat'ın bazı kısımlarının kontrolü Irak hükümeti tarafından kaybedilmişti. Daha sonra IŞİD'in elinden alınan bölgelerde ABD yapımı silahları ele geçirdiğini açıklayan Hizbullah silahların IŞİD'den alındığını gösteren herhangi bir fotoğraf ya da video yayınlamamıştı.

İŞTE IRAK HİZBULLAHI TARAFINDAN YAYINLANAN VİDEO:
 
Timetürk

HABERE YORUM KAT

2 Yorum