1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ABD, PYD/PKK’yı Koruyup Kollamakta Kararlı
ABD, PYD/PKK’yı Koruyup Kollamakta Kararlı

ABD, PYD/PKK’yı Koruyup Kollamakta Kararlı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Esed rejimine ait uçakların PYD/PKK ile yaşadığı anlaşmazlık sonucunda mevzilerini vurmasına bir kez daha tepki gösterdi.

23 Ağustos 2016 Salı 17:06A+A-

HAKSÖZ-HABER

ABD, Esed’e gösterdiği tepki ve yaptığı tehditlerde doğrudan PYD/PKK’yı sahiplendiğini göstermemekte, bombardımanın “uluslararası koalisyon güçleri”nin bulunduğu bölgelerde gerçekleştiğini bahane etmektedir.

Bugün yine bir açıklama yapan Pentagon, Esed’e tehdidini yineledi.

Pentagon açıklamasında rejime ait uçakların PYD ve koalisyona yakın bölgelerde uçuş yapmaması uyarısında bulunarak, tehdit halinde savunmaya geçmeye hazır olunduğunu açıkladı.

Pentagon sözcüsü Peter Cook, "Sahadaki askerlerimizi korumaya devam edeceğiz ve bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız" şeklinde konuştu. Uçuşa yasak bölge tartışmaları sürerken, Cook'un Suriye rejimine yönelik uyarısına rağmen, “uçuşa yasak bölge” terimini kullanmaktan kaçındığı belirtildi. Peter Cook, "Bu bölgeler uçuşa yasak bölge değil. Ancak Suriye rejimi koalisyon güçlerinin operasyon yaptığı bu bölgeden uzak durursa, akıllılık etmiş olur" dedi.

ABD'nin Suriye jetleriyle birlikte geçen yıldan bu yana Esed rejimine destek vermek amacıyla hava bombardımanı düzenleyen Rus jetlerine de uyarı gönderdiği belirtildi. Cook, “Amerikan güçlerini tehdit etmeleri durumunda bizim de güçlerimizi savunmaya hakkımız vardır” ifadelerini kullandı.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE DE TEHDİT ETMİŞTİ

Pentagon yetkilileri, Cumartesi günü de Esed yönetimini PKK'nın Suriye kolu PYD'yi vurmaması konusunda uyarmıştı.

Haksöz-Haber, gelişmeyi analiz ettiği haberinde bu tehdidin görünürdeki muhatabı her ne kadar Esed olsa da dolaylı muhatabının Türkiye de dahil olmak üzere PYD/PKK’nın bölgedeki atraksiyonlarını kabul etmeyen tüm kesim ve ülkeler olduğu yorumuna yer vermiş ve ABD’nin PYD/PKK öncülüğündeki bölgeleri bir tür uçuşa yasak – güvenli bölge olarak kabul ettirmek istediğini kaydetmişti.

Haksöz-Haber’in konuyla ilgili yorumu >>>

HABERE YORUM KAT

1 Yorum