1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD Öncülüğündeki Koalisyon Güçleri Deyrizor’da 8 Sivili Katletti
ABD Öncülüğündeki Koalisyon Güçleri Deyrizor’da 8 Sivili Katletti

ABD Öncülüğündeki Koalisyon Güçleri Deyrizor’da 8 Sivili Katletti

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Suriye'nin Deyrizor kentine düzenlediği hava saldırısında 8 sivil hayatını kaybetti.

30 Ocak 2019 Çarşamba 12:33A+A-

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Deyrizor ilinin Bagoz beldesine düzenlediği hava saldırısında 3'ü kadın, 5'i çocuk 8 sivil öldü.

ABD, Deyrizor'dan çıkmamak için şiddetli direniş gösteren ve Bagoz beldesine sıkışan IŞİD güçlerine yönelik hava saldırılarını sürdürüyor.

Yeni Akit gazetesin aktardığına göre, yerel kaynaklar, dün akşam Bagoz'a düzenlenen hava saldırısında 3'ü kadın, 5'i çocuk 8 sivilin hayatını kaybettiği bilgisini aktardılar.

Henüz koalisyondan konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

İddiaya göre, yaklaşık 30 kilometrelik bir beldede sıkışan IŞİD militanlarının bir kısmı teslim olmayı isterken, çoğu yabancı uyruklu militanlardan oluşan kısım ise ellerindeki YPG/PKK'lı esirleri öldürme ve Irak'ın Musul kentini işgal ettikleri dönemde çaldıkları külçe altınları imha etme kozunu kullanmayı değerlendiriyor. IŞİD’lilerin bu şekilde beldedeki varlıklarını korumayı, YPG/PKK'ya teslim olmamayı, gerekirse ölene dek savaşmayı amaçladığı ifade ediliyor.

Bagoz'daki binlerce sivil, güneyden rejim güçleri, kuzeyden de YPG/PKK'lıların kuşatması altında bulunuyor.

YPG/PKK pazarlık önermişti

YPG/PKK, IŞİD’lilerin güvenli biçimde beldeden tahliye edilmesi karşılığında, örgütün Musul'u işgal ettiği sırada bankalardan çaldığı külçe altınları vermesini istemişti. Örgüt ayrıca IŞİD’in elinde tuttuğu YPG/PKK'lıları da teslim etmesini talep etmişti.

Ancak şartları kabul etmeyen IŞİD, 24 Ocak'ta saldırı başlatmıştı.

ABD öncülüğündeki koalisyon da iki örgüt arasındaki pazarlığın yapılabilmesi için ara verdiği saldırıları yeniden başlatmıştı.

Deyrizor'da son durum

ABD'nin havadan, Fransa'nın karadan topçu atışlarıyla destek verdiği YPG/PKK, 11 Eylül 2018'den bu yana IŞİD’i Deyrizor'dan tamamen çıkarmak için saldırılar düzenliyor. Hâlihazırda IŞİD, Deyrizor ilinin doğu kırsalında sadece Bagoz beldesinde varlık gösteriyor. Deyrizor'da Fırat Nehri'nin batısındaki bölgede ise Esed rejimi güçleri bulunuyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum