1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD, Menbiç’te PYD’li Militanların Olduğunu İtiraf Etti!
ABD, Menbiç’te PYD’li Militanların Olduğunu İtiraf Etti!

ABD, Menbiç’te PYD’li Militanların Olduğunu İtiraf Etti!

ABD Başkanı Obama’nın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi McGurk, ABD yönetiminin daha önce yaptığı açıklamalardan farklı olarak, PYD/PKK militanlarının Menbiç’te bulunduğunu kabul etti.

16 Kasım 2016 Çarşamba 15:44A+A-

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suriye’nin kuzeyinde, Fırat Nehri’nin batı yakasında yer alan Menbiç ilçesindeki PYD/PKK varlığına değindi.

AA’da yer alan habere göre, PYD/PKK militanlarının burada yerel unsurlara “eğitim” verdiğini iddia eden McGurk, bu işin tamamlanmasından sonra tüm örgüt unsurlarının ilçeden ayrılarak Fırat Nehri’nin doğusuna döneceğini kaydetti.

McGurk, PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin silahlı kanadı YPG tarafından yerel unsurlara verilen eğitimin amacının, IŞİD’den alınan ilçede güvenliği sağlamak olduğunu ifade etti.

Obama’nın temsilcisi, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) de IŞİD’in Rakka’daki karargâhını kuşatmak için ilerlemeye devam ettiği mesajını paylaştı.

PYD/PKK, Suriye’de hareket alanını genişletmek için DSG adını kullanıyor. DSG çatısı altındaki militanların ve yöneticilerin tamamına yakını PYD/PKK’lılardan oluşuyor.

PYD/PKK’nın Bulunmadığını İddia Etmişlerdi!

Öte yandan ABD yönetimi daha önce yaptığı açıklamalarda ve Türkiye’ye bildirimlerinde, Menbiç’teki PYD/PKK unsurlarının ilçeden ayrılıp Fırat Nehri’nin doğusuna geçtiğini iddia etmişti.

Buna karşın Türkiyeli istihbarat birimleri Menbiç’teki örgüt varlığının devam ettiğini raporlamıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, 7 Eylül ve 27 Eylül’de yaptığı, bakanlığın internet sitesinde de yer alan açıklamada, örgütün kendilerine verdiği sözü tutarak Fırat Nehri’nin doğusuna çekildiğini ifade etmişti.

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT