1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD, Macaristan’da Suriyeli Mülteciye Verilen Cezaya Tepki Gösterdi
ABD, Macaristan’da Suriyeli Mülteciye Verilen Cezaya Tepki Gösterdi

ABD, Macaristan’da Suriyeli Mülteciye Verilen Cezaya Tepki Gösterdi

ABD yönetimi, 2015’te Macaristan’ın Sırbistan sınırındaki bir eylemde polise taş attığı gerekçesiyle Suriyeli mülteci Ahmed Hamid’e 10 yıl hapis cezası verilmesine tepki gösterdi.

07 Aralık 2016 Çarşamba 10:13A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Macaristan’da 10 yıl hapis cezası alan Suriyeli mülteci Ahmed Hamid (40) ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

AA’da yer alan habere göre, açıklamada, “ABD, Eylül 2015’te Macaristan-Sırbistan sınırında polisle mülteciler arasındaki çatışmaya karışan Suriyeli mülteci Ahmed Hamid’in ‘terörizm’ değerlendirmesiyle yargılanıp mahkûm edilmesinden endişe duymaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Macaristan hükûmetinin şeffaf bir soruşturma yürütmesi ve bağımsız sivil toplum gruplarından da bilgi alması konusunda teşvik edildiği açıklamada, “Bay Hamid’in davasını yakın bir şekilde takip edeceğiz.” denildi.

Geçen yıl eylül ayında Macaristan’ın Sırbistan sınırında sınırların açılması için yapılan gösteri sırasında “polise taş atmak”tan yargılanan Hamid’e 10 yıl hapis cezası verilmişti. Macaristan’da polise taş atmanın “terör eylemi” kapsamında değerlendirildiği ve mahkemenin en üst sınırdan ceza verdiği kaydedilmişti.

HABERE YORUM KAT