1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. ABD Başkanı Biden elindeki notları karıştırarak bir gaf daha yaptı
ABD Başkanı Biden elindeki notları karıştırarak bir gaf daha yaptı

ABD Başkanı Biden elindeki notları karıştırarak bir gaf daha yaptı

ABD Başkanı Biden, Kabil'deki saldırıların ardından Beyaz Saray'da bir basın toplantısı gerçekleştirdi. ABD Başkanı Joe Biden, kendisine verilen notları konuşması ile karıştırınca ortaya ilginç görüntüler çıktı.

27 Ağustos 2021 Cuma 17:16A+A-

HAKSÖZ HABER

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan'daki saldırıların ardından kameraların karşısına çıktı.

Joe Biden'ın basın toplantısındaki hali ve sözleri eleştiri konusu oldu, Biden'ın soruları dinlerken aldığı pozisyonlar, "yenilmiş bir adamın vücut dili" denerek eleştirildi.

Joe Biden konuşması esnasında da eline verilen bilgi notlarından hangisini okuyacağını, hangisini okumayacağını bilemeyecek hatta okuduğu notu anlayamayacak kadar ilginç bir isim olduğunu ortaya çıkardı. 

Biden, Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen saldırılarda 12 ABD askerinin yaşamını yitirmesinin ardından Beyaz Saray'da bir basın toplantısı düzenledi.

Joe Biden, konuşması sırasında ‘gazeteciler tarafından sorgulanmasına izin verildiğini’ ve bunun başkaları tarafından ‘kendisine bildirildiğini’ söyledi.

Biden konuşmasında: "Hanımlar ve beyler, bana bir liste verdiler. 'Kendisine söz vermem yönünde talimat aldığım' ilk kişi NBC'den Kelly O’Donnell" gafında bulundu.

Sosyal medyada “Danışıklı dövüş gerçekleştirdiklerinin itirafıdır bu yaşananlar” ve "Yoksa o soracağı soruyu, siz de cevabı biliyor musunuz?" eleştirileri yapıldı.  

Hangi gazetecilerin ne soracağı, hangilerine söz hakkı verilmesi gerektiği gibi iç toplantı konuları bu şekilde dışarıya sızdıran Başkan’ın, yönetimde zayıf kaldığı vurguları yorumcular tarafından dile getirildi.

 

Göreve başlamadan önce de gafları nedeniyle zekasına yönelik hakaretler ve ithamlarda bulunulmuştu.

ABD Başkanı Joe Biden göreve başlamasının ardından düzenlediği ilk resmi basın toplantısında, “120 yıl önce ABD Senatosu'nda göreve geldiğini” söylemişti.

"ABD'nin en yaşlı başkanı" unvanını taşıyan Biden, seçim kampanyası sırasında bilişsel durumuna dair de çeşitli ithamlara maruz kalmıştı.

Biden bir başka basın konferansında, sağ kolu Kamala Harris'ten bahsederken "seçilmiş başkan yardımcısı" yerine "seçilmiş başkan" ifadesini kullanmıştı.

Biden, Beyaz Saray'ın YouTube hesabından yapılan bir yayın sırasında gündemi değerlendirdiği esnada, Başkan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için “Başkan Putin” diyeceğine, "Başkan Klutin" demişti.

Yine Pennsylvania eyaletinde yaptığı bir konuşma sırasında iki eski ABD başkanı Obama ile Trump'ı karıştırmış ve bu durumu 'Freudyen dil sürçmesi' ile açıklamaya çalışmıştı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum