1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD Arjantin Cuntasına Destek Vermiş
ABD Arjantin Cuntasına Destek Vermiş

ABD Arjantin Cuntasına Destek Vermiş

ABD'nin açıkladığı gizli belgelerde Arjantin cuntasına ve katliamlara verilen destek açıkça görülüyor.

09 Ağustos 2016 Salı 17:14A+A-

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri’ye 1000 sayfa uzunluğundaki gizli belgeleri geçen hafta teslim ettiği bildirildi. Arjantin hükümetinin talebi üzerine açıklanan belgelerde, ABD’nin cuntaya destek vererek ve CIA üzerinden yürüttüğü faaliyetlerle ülkedeki katliamlarda rol oynadığı açıkça görülüyor.

Sputnik'in haberine göre ABD Ulusal İstihbarat Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bir araya getirildiğinde bu yeni açıklanan belgeler Carter (eski ABD Başkanı Jimmy Carter) yönetiminin politikalara ve Arjantin’le karşılıklı ilişkilerde insan hakları alanında ABD’nin oynadığı role ışık tutuyor” denildi.

KISSINGER CUNTAYA AÇIK DESTEK VERMİŞTİ

Dönemin ABD Dışişleri Bakanı olan Henry Kissinger, 1976’daki darbeye destek vermiş ve “Ne kadar çabuk başarılı olursanız o kadar iyi” demişti. Arjantin’de darbenin 40. yıldönümü olan mart ayında Buenos Aires’i ziyaret eden ABD Başkanı Barack Obama ise, gizli belgeleri açıklayacağı sözünü vermişti.

Eski ABD başkanları Gerald R. Ford, Ronald Reagan ve George H.W. Bush dönemine ait gizli belgelerin de gelecek yıllarda açıklanacağı belirtiliyor.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum