1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Abbas Yönetimine Karşı Gazze'de Büyük Gösteriler
Abbas Yönetimine Karşı Gazze'de Büyük Gösteriler

Abbas Yönetimine Karşı Gazze'de Büyük Gösteriler

Gazze bölgesinde değişik yerlerde Abbas yönetiminin Gazze'ye yönelik yaptırım uygulamalarına, Gazze'ye yönelik ablukayı daha da katılaştırmasına ve esir ve şehit ailelerinin maaşlarını kesmesine tepki amacıyla protesto gösterileri düzenlendi.

17 Mart 2019 Pazar 15:56A+A-

16 Mart Cumartesi akşam saatlerinde Gazze bölgesinde değişik yerlerde Abbas yönetiminin Gazze'ye yönelik yaptırım uygulamalarına, Gazze'ye yönelik ablukayı daha da katılaştırmasına ve esir ve şehit ailelerinin maaşlarını kesmesine tepki amacıyla protesto gösterileri düzenlendi.

Gösterilerden biri Gazze bölgesinin en kalabalık yerleşim mıntıkası sayılan ve bölgenin kuzey kesiminde yer alan Cibaliya Mülteci Kampı'nda düzenlendi. Burada büyük bir kalabalık Filistin Yönetimi'nin Nisan 2017'den beri Gazze bölgesine yaptırımlar uygulamasını protesto amacıyla meydanlara çıktı. Gösteriye katılanlar Mahmud Abbas aleyhine sloganlar attılar.

Bir başka gösteri Gazze'nin güney kesiminin batı bölgesinde yer alan Eş-Şati (Kıyı) Mülteci Kampı'nda düzenlendi. Burada gösteriye katılanlar El-Cela Caddesi'nin bitiş noktasında toplandı. Gösteriye katılanlar Gazze'ye yönelik yaptırımlara son verilmesini isteyen pankartlar taşıdılar.

Akşam namazından sonra da Refah şehrinde büyük bir gösteri düzenlendi. Burada gösteriye katılanlar Gazze'ye uygulanan yaptırımlara son verilmesini ve Mahmud Abbas'ın gitmesini isteyen sloganlar attılar.

276512357.jpg

1268169405.jpg

-1810004500.jpg

-1866479432.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT