1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Abbas, Meşal ve Heniyye Katar’da Görüştü
Abbas, Meşal ve Heniyye Katar’da Görüştü

Abbas, Meşal ve Heniyye Katar’da Görüştü

Mahmud Abbas, Katar’a gerçekleştirdiği resmî ziyaret kapsamında, Hamas lideri Halid Meşal ve yardımcısı İsmail Heniyye ile bir araya geldi.

28 Ekim 2016 Cuma 13:00A+A-

AA’nın WAFA ajansına dayandırdığı haberine göre, Mahmud Abbas, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed Abdurrahman es-Sani tarafından düzenlenen iş yemeğinde, Hamas lideri Halid Meşal ve yardımcısı İsmail Heniyye ile görüştü.

Görüşmede çeşitli konuların ele alındığı ifade edilirken, Hamas ile Fetih hareketi arasında yürütülen ve Katar’ın ev sahipliği yaptığı görüşmelerin yeniden başlatılması gerektiğinin vurgulandığı belirtildi.

“Filistin ulusal uzlaşısı”nın gerçekleştirilmesi, “ulusal birlik hükümeti” kurularak ayrılık nedenlerinin ortadan kaldırılması ve seçimin yapılması gerektiğine işaret eden Abbas’ın, Filistinliler arasında “ulusal uzlaşı”ya ulaşılması için sarf ettiği çabadan dolayı Katar’a teşekkür ettiği ifade edildi.

“Batı Şeria ve Gazze Şeridi Olmadan Filistin Olmaz”

Abbas’ın, “ulusal uzlaşı” konusunda Arap Birliği tarafından görevlendirilen Mısır’ın rolünün önemine de değindiği, görüşmede her iki tarafın Batı Şeria veya Gazze Şeridi olmadan Filistin’in olamayacağını vurguladığı kaydedildi.

Öte yandan, Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, hareketin, görüşme sırasında özellikle seçim konusunda geçmiş anlaşmaların uygulanması ve “uzlaşı”nın gerçekleştirilmesi yönünde Abbas’a kapsamlı vizyon sunduğuna dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT