1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Abbas Güçleri Ramallah ve Tubas'ta İki Gazeteciyi Gözaltına Aldı
Abbas Güçleri Ramallah ve Tubas'ta İki Gazeteciyi Gözaltına Aldı

Abbas Güçleri Ramallah ve Tubas'ta İki Gazeteciyi Gözaltına Aldı

Abbas’a bağlı güçler tarafından gözaltına alınan gazeteciler Zeyd Ebu Urra ve Emir Ebu Arim.

02 Haziran 2016 Perşembe 20:40A+A-

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleri, dün akşam (1 Haziran Çarşamba) Ramallah ve Tubas'ta iki gazeteciyi gözaltına aldı.

Genel İstihbarat biriminin Tubas kentinde gazeteci Zeyd Ebu Urra'yı ifade vermeye çağırdığı ve ifade vermek için kentteki istihbarat merkezine giden gazeteciyi gözaltına aldığı bildirildi.

Filistinli gazetecinin babası Mustafa Ebu Urra, Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Genel İstihbarat biriminin oğluna telefon ederek ifade vermeye çağırdığını ve ifade vermeye giden oğlundan bir daha haber alamadıklarını söyledi.

Bu arada, Genel İstihbarat biriminin Ramallah kentinde El-Aksa televizyonu kameramanı 24 yaşındaki Emir Ebu Arim'i gözaltına aldığı belirtildi.

Filistinli gazetecinin eşi Cuman Ebu Arafe, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfasında yaptığı açıklamada, istihbarat görevlilerinin Emir Ebu Arim'i kaçırdığını ifade etti.

Görgü tanıkları, istihbarat görevlilerinin gazeteci Ebu Arim'in aracını silah tehdidiyle ve havaya ateş açarak durdurduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum