1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 6’lı masada neler oluyor?
6’lı masada neler oluyor?

6’lı masada neler oluyor?

6’lı masa bileşenleri tartışmalarla gündeme geliyorlar.

15 Nisan 2022 Cuma 15:19A+A-

HAKSÖZ HABER

İttifakların siyasetin merkezine alındığı seçim sisteminde altı farklı partinin bir araya gelerek oluşturduğu blok uzun bir zamandır ülkenin gündeminde. Birbirine ideolojik olarak uzak olan siyasi oluşumların birlikte iş yapma ihtimalleri en başından beri problemli görünüyordu.

Bütün sıkıntıları rağmen bir şekilde birliktelik görüntüsü vermeyi başaran 6’lı masanın geleceği hakkında herkesin soruları var. Muhalefete yakın gazeteciler dahi ilerleyen süreç hakkında menfi şeyler söylemekten kendilerini alamıyorlar. CHP seçmeninin 6’lı masanın muhafazakar partilerinden rahatsız olduğu ise herkesin malumu!

Tüm bunların yanında 6’lı masanın en bilinmeyen denklemi durumundaki Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Twitter'dan Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili beklentisini yazınca tepki topladı. Uysal’a göre Cumhurbaşkanı profili şöyle olmalıymış:

“1) 20 yıllık Akp döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak, 2) Seçilebilirlik, 3) Seçim sonrası 20 yılda Akp tarafından ‘devr-i sabık’ muamelesine maruz kalan TC Devleti’ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi!"

6’lı masanın bileşenlerinden DEVA ve Gelecek partilerine yakın isimler bu sözlere haliyle tepki gösterdi. Ardından Gültekin Uysal kastının 6’lı masadakiler olmadığını söylemek durumunda kaldı. DEVA ve Gelecek’in 6’lı masadaki konumu CHP ve İYİ Parti’ye yakın isimler tarafından tartışma konusu haline getiriliyor. Gültekin Uysal’ın sözleri de hesaba katıldığında netice olarak ortada bir rahatsızlık olduğundan bahset mümkün oluyor!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum