1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "600'ü çocuk yaklaşık 1.300 kişi hâlâ yıkılan binaların enkazı altında"
"600'ü çocuk yaklaşık 1.300 kişi hâlâ yıkılan binaların enkazı altında"

"600'ü çocuk yaklaşık 1.300 kişi hâlâ yıkılan binaların enkazı altında"

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsünün düzenlediği basın toplantısında Gazze'de devam eden saldırıların sonucunda ortaya çıkan yıkım vurgulandı.

18 Ekim 2023 Çarşamba 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Gazze'de katliam devam ediyor. Gazze Şeridi'nin orta bölgesindeki el-Magazi mülteci kampında bulunan bir okulda onlarca kişinin şehit ve yaralı olduğu bildirildi. Siyonist çete tarafından bombalanan okuldaki yıkım böyle görüntülendi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ise Siyonistlerin bombardımanlarında yerle bir olan evlerin yıkıntılarında yaklaşık 1.300 kişi hâlâ binaların enkazı altında. Saldırılarda amacın Filistin'de etnik temizlik olduğuna dikkat çekilirken "Siyonist saldırganlığın kurbanlarının yüzde yetmişi çocuklar, kadınlar ve yaşlılardan oluşuyor" denildi.

Halen enkaz altında olan 1300 kişinin ise 600'ünün çocuk olduğu tahmin ediliyor. Yıkılan binaların enkazı altında hâlâ hayatta olan insanların varlığına dikkat çekilirken “sürekli olarak devam eden saldırılar nedeniyle onlara ulaşma sürecinin büyük zorluklarla karşı karşıya” olduğu vurgulandı. 

 

HABERE YORUM KAT