1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. “60 Bin Mülteci Yunanistan’da Bekletiliyor”
“60 Bin Mülteci Yunanistan’da Bekletiliyor”

“60 Bin Mülteci Yunanistan’da Bekletiliyor”

AB, Yunanistan’dan almayı taahhüt ettiği 60 bin kadar mültecinin çok azını kabul etti. Uluslararası Af Örgütü sözünde durmadıkları gerekçesiyle AB ülkelerini eleştirerek, on binlerce insanın Yunanistan’da bekletilmesine tepki gösterdi.

23 Eylül 2016 Cuma 12:28A+A-

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), bir yıl önce Yunanistan’daki 66 bin 400 mülteci adayının Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yerleştirilmesine yönelik karar alınmasına rağmen, bu konuda gelişme kaydedilmediğini duyurdu.

Örgütün “Yıkılan Hayallerimiz” başlığıyla yayımladığı raporda Yunanistan’a iltica eden 60 bin dolayındaki mültecinin kısmen son derece kötü şartlar altında yaşamak zorunda bırakıldığı dile getirildi.

2015 yılının eylül ayında AB ülkeleri mülteci akınından aşırı ölçüde etkilenen Yunanistan ve İtalya’dan mülteci almayı taahhüt etmiş ve Yunanistan’daki 66 bin 400 mültecinin üye ülkeler arasında paylaştırılması kararlaştırılmıştı.

“Almanya Sâdece 195 Mülteci Aldı”

Uluslararası Af Örgütü, 14 Eylül 2016’ya kadar 17 bin 209 mülteci alacağını duyuran Almanya’nın şimdiye kadar Yunanistan’dan sâdece 195 mülteci almış olmasını eleştirdi. Eylül ortasına kadar 4 bin 77 mülteci diğer AB ülkelerine sevk edildi.

“Hayallerim ve Umutlarım Tükendi”

DW’de yer alan habere göre, örgüt bireysel âkıbetleri göz önüne sermek amacıyla Suriyeli bir avukatın öyküsünü raporuna ekledi. Evi tahrip edilince oğlu, gelini ve iki torunuyla Suriye’den kaçan avukatın oğlu Almanya’ya iltica edebilmiş, ailesi ise Yunanistan’da kalmıştı. İdomeni kampından ayrılarak kuzeydeki Avrupa ülkelerine geçmeye çalışan ailenin diğer fertleri Balkan rotasının kapanması üzerine yolda kalmış. Suriyeli avukatın, “Nereye gideceğimi bilemiyorum. Artık hayallerim ve umutlarım tükendi.” şeklindeki sözlerine de raporda yer veriliyor.

HABERE YORUM KAT