1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 6-8 Ekim olaylarının failleri unutulmamalı!
6-8 Ekim olaylarının failleri unutulmamalı!

6-8 Ekim olaylarının failleri unutulmamalı!

HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısı ve Selahattin Demirtaş’ın sözleri üzerine 6-8 Ekim 2014'te YPG/PKK fanatiklerinin 35 il ve 96 ilçede gerçekleştirdiği saldırıların ve Yasin Börü’nün şehadetinin üzerinden 7 yıl geçti.

06 Ekim 2021 Çarşamba 12:25A+A-

HAKSÖZ HABER

HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısının ardından YPG/PKK sempatizanlarının 6-8 Ekim 2014'te Aynularab (Kobani) bahanesiyle gerçekleştirdiği vandallık ve katliamların üzerinden 7 yıl geçti.

Selahattin Demirtaş’ın Diyarbakır, Gaziantep, Siirt, Van Batman, Mardin, Şırnak gibi illerde gerçekleştirilen olaylar neticesinde 386 kişi tutuklandı.

Olaylarda HDP ve Selahattin Demirtaş’ın açıklamaları saldırıların boyutunu arttırmıştı.

HDP Genel Merkezinin twitter sosyal paylaşım hesabından: "Şu anda toplantı halinde olan HDP MYK'dan halklarımıza acil çağrı, Kobani'de durum son derece kritiktir. IŞİD saldırılarının ve AKP iktidarının Kobani'ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz." çağrıları yapılmıştı.

Eyleme davet ettikleri vandal ve sempatizanların saldırıları sonucu 37 kişi katledildi. 6-8 Ekim olayları olarak adlandırılan saldırıların üzerinden 7 yıl geçerken kurban eti dağıtırken PKK’lı fanatik komşuları ve mahalleli tarafından vahşice şehit edilen Yasin Börü bu yıl da hatırlandı.

 

6-8-ekim.jpg

 

Vandal saldırıların ve katliamların yaşandığı olaylarda uzun namlulu silah, molotofkokteyli, havai fişek, taş ve sopalarla kamu binaları ile araçlarına, vatandaşların evlerine, iş yerlerine ve araçlarına zarar verildi.

Olaylar esnasında Diyarbakır'da Kurban Bayramı dolayısıyla yoksullara kurban eti dağıtan Yasin Börü ve üç arkadaşının da aralarında bulunduğu 35 kişi vahşice katledildi. 435'i sivil, 326'sı güvenlik görevlisi toplam 761 kişi de yaralandı.

PKK sempatizanları tarafından gerçekleştirilen saldırılar sonucu çok sayıda ev ve iş yeri ile okul, Kur'an kursu, kültür merkezi, müze ve yurt binası hasar gördü.

Olaylara ilişkin 1600'ü aşkın şüpheli hakkında soruşturma başlatılırken, gözaltına alınan 894 şüpheliden 386'sı tutuklandı, 244'ü hakkında da adli kontrol kararı verildi.

 

6-8-ekim-2.jpg

 

Yasin Börü ve arkadaşları vahşice şehit edildi

Diyarbakır’da Kurban Bayramı'nda et dağıtmak isteyen Yasin Börü ve üç arkadaşı, bir grubun silah, taş, sopa ve kesici aletli saldırısına uğramaları sonucu sığındıkları binanın üçüncü katında linç edildi.

IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla binadan atılan gençlerin cesedine dahi işkence yapıldı.

Ahmet Dakak'ın başı taşla ezilirken, 16 yaşındaki Yasin Börü'nün üzerinden arabayla geçildi.

Cesetleri yakılan ve tanınmayacak hale gelen çocuklar, aileleri tarafından güçlükle teşhis edilebildi.

Olaylardan yaralı kurtulan ve arkadaşlarının vahşice öldürülmesine tanıklık ettiği için psikolojisi bozulan Yusuf Er ise Diyarbakır dışındaki bir hastanede tedavi gördü.

 

Yasin Börü'nün şehit edildiği anlar

 

 

PKK sempatizanlarının saldırıları

HABERE YORUM KAT

4 Yorum