1. HABERLER

  2. HABER

  3. "6-8 Ekim Katliamı'nın Baş Sorumlusu Demirtaş'tır!"
"6-8 Ekim Katliamı'nın Baş Sorumlusu Demirtaş'tır!"

"6-8 Ekim Katliamı'nın Baş Sorumlusu Demirtaş'tır!"

Resmî temaslarda bulunmak üzere Çin'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Çin İş Forumu sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

30 Temmuz 2015 Perşembe 13:52A+A-

Suruç'taki saldırıyla ilgili HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı'na yönelik iddiaların sorulması üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu aslı astarı olmayan, terbiyesizce bir ifadedir. Bir defa Cumhurbaşkanlığı makamının bu tür densizliklere, alçaklıklara düşmeyecek kadar yüksek bir makam olduğunu özellikle ifade etmek isterim. Her şeyden önce bu ifadeleri kullanan şahıs 6-7-8 Ekim, 50 kişinin öldüğü o katliamın baş sorumlusudur. Şu anda dokunulmazlık zırhı altında bugüne kadar süreci ne yazık ki getirmiştir, lekelemiştir gölgelemiştir. Şu anda da hâlâ Avrupa'nın hattâ en son Amerika'nın bir terör örgütü olarak ifade ettiği PKK'ya yönelik böyle bir yaklaşımı ortaya koyamamaktadır ve zâten ağabeyi malum dağda yetişmiş, dağda bugüne kadar gelmiş olan bir kişi.

Kendisi de fırsatı bulduğunda herhâlde oraya koşar. Zâten zaman zaman oradan malum talimatları alan tipler bunlar. Bir defa bunların ağzından çıkan her kelâmı kulaklarının duyması lâzım. Her şeyden önce bugüne kadar ülkenin huzuru için, refahı için çalışan bir Cumhurbaşkanı’na kalkıp da böyle bu tür yakıştırmaların içerisine girmek olsa olsa sâdece kendi üzerindeki o karanlık bulutları dağıtmaya yönelik adımlardır. 'Haddini bilsin' derim, olay budur."

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT

1 Yorum