1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 500 bin kişiyi katledeni anmak için mi Prag'a gönderildi?
500 bin kişiyi katledeni anmak için mi Prag'a gönderildi?

500 bin kişiyi katledeni anmak için mi Prag'a gönderildi?

Türkiye’nin Prag Büyükelçisi olarak görev yapan Egemen Bağış katilleri anmakla meşgul! ‘500 bin insanı Irak’ta öldürmekten memnuniyet duyan’ Dışişleri Bakanı Madeleine Albright’ın ölümüne üzülen Bağış tepki çekti.

27 Mart 2022 Pazar 16:22A+A-

HAKSÖZ HABER

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright 84 yaşında geçtiğimiz günlerde öldü. Ardında milyonlarca mağdur insan bırakan Albright, ailesinin yaptığı açıklamaya göre ‘yakalandığı kansere yenik düştü.’ Açıkça zalim olduğunu ifade eden bir kadının arkasından kimi isimler rahmet okuma yarışına girdi.

Irak’a “demokrasi götüren” ABD’nin Ortadoğu ile ilgili tüm eylemlerini haklı bulan, insanların öldürülmesini normal karşılayan Albright'ın, 2015 yılında ABD Televizyonundaki "60 Dakika" programında, sunucunun Irak'a uygulanan ambargo sonucu Hiroşima'dan daha fazla, yarım milyon insanın öldüğü işgale dair, ‘buna değip değmediği’ sorusuna verdiği, "Bu çok zor bir seçimdi ancak bu bedele değdiğini düşünüyorum." cevabı bütün dünyada tepki çekmişti.

Zalim ülkesini savunan, işgal edilmiş toprakları hak olarak gören bir zihniyetin temsilcilerinden olan Albright’ın ardından sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış tepki çekti.

Bağış yaptığı paylaşımda, “Uzun yıllar ABD Dışişleri Bakanı ve Ulusal Demokrasi Enstitüsü (NDI) Başkanı olan Prag doğumlu, Çek asıllı Sayın Madeleine Albright bugün vefat etti. Defalarca fikir alışverişi yaptığımız Sayın Albright’ın ülkemize ayrı bir sevgi muhabbeti vardı. Sevenlerine başsağlığı diliyoruz.” diye yazdı.

Türkiye’deki söylem ve eylemleri ile de tepki çeken Egemen Bağış adeta ödüllendirilerek Prag elçiliğine atanmıştı. Bağış bu paylaşımı ile de tepkileri çekti.

egemen-bagis-albright.jpg

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum