1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. 41 yıllık hayatın atılamayan 75 milyon adımını atmaya var mısınız?
41 yıllık hayatın atılamayan 75 milyon adımını atmaya var mısınız?

41 yıllık hayatın atılamayan 75 milyon adımını atmaya var mısınız?

Hama katliamına iştirak etmediği için yıllardır Suriye'deki hapishanelerde yatan Ragid Al-Tatari 41 yıldır ailesinden ayrı tutuluyor.

21 Kasım 2022 Pazartesi 19:50A+A-

HAKSÖZ HABER 

Ragid Al-Tatari'nin oğlu, Suriye'de 41 yıldır Esed rejimi tarafından bombalama eylemlerine katılmadığı için hapsedilen babasının, 41 yıllık hapis cezasına karşılık olarak atamayacağı 75 milyon adımı Suriye'deki işkenceci katil rejimi protesto etmek için atmaya davet ediyor.

Hayatının neredeyse tamamında babasını sadece birkaç defa görebilen Vail Al-Tatari, babasının zindanlarda çürümeye terk edilen hayatı için yürüyüş kampanyası düzenliyor. Suriye Hava Kuvvetleri pilotu olan Ragid Al-Tatari, rejiminin muhaliflerin bulunduğu şehirleri bombalama kararlarına karşı çıktığı için 1980 yılında Hafız Esed'in emriyle hapsedildi.

Hama katliamına katılmadığı için yargılanan Ragid, bir yıl hapsedildikten sonra serbest bırakıldı. Ancak rejim Ragid'i affetmediği gibi hayatını zindana çevirmek için elinden gelen her şeyi yaparak Ragid'i Suriye'nin işkence merkezlerinden biri olarak bilinen Sednaya'ya hapsetti. Sedyana'da işkenceye maruz kalan ve ailesiyle görüştürülmeyen Ragid, bu sebeple yeni doğan çocuğunu da tanıyamadı.

Vail, babasını tam 14 yıl boyunca aradı. Devrim başladığında Vail ve eşi Suriye'den ayrılmak zorunda kaldı ve bu ayrılık babasıyla olan iletişiminin de kopmasına neden oldu. Babasının Suriye'nin en uzun süreli siyasi mahkumu olduğunu söyleyen Vail, on binlerce tutuklunun ve zorla ortadan kaybolan muhalif insanların ve ezilen toplulukların bir temsili olduğunu belirtiyor.

Gözaltını halkı sindirmek için bir silah olarak kullanan rejimin ellerinde acı çeken insanların yaşadığı adaletsizliğe dikkat çeken Vail, babasının 41 yıllık hapis cezası ile yargılandığı davaya atfen babasının 41 yıl boyunca atamadığı 75 milyon adımı temsilen düzenlediği kampanyaya destek bekliyor. Vail, basın mensuplarına gönderdiği açıklamada, "Umarım babam için yürüyerek sadece onun için değil, çoğu korkunç koşullarda tutulan ve işkenceye maruz kalan tüm Suriyeli tutuklular hakkında farkındalık yaratabiliriz. Ve uluslararası toplumu, hepsini serbest bırakmak için ciddi adımlar atmaya zorlayabiliriz" dedi. "Ragid için yürüyün" kampanyasına;  https://act.thesyriacampaign.org/sign/walk-for-ragheed/?t=9&akid=6692%2E176712%2EfBIuhJ  adresi üzerinden destek olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum