1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 4 göçmen işçinin yanarak ölmesinde ihmal mi söz konusu?
4 göçmen işçinin yanarak ölmesinde ihmal mi söz konusu?

4 göçmen işçinin yanarak ölmesinde ihmal mi söz konusu?

Güngören'de tekstil atölyesinde yangın çıktı. 4 mülteci yanarak can verdi!

12 Şubat 2022 Cumartesi 10:40A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul Güngören’de boya ve kimyasal malzemeler kullanılarak dokuma malzemelerinin üretildiği iş yerinin bulunduğu 5 katlı binada, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler sebebiyle tutuşan elyaf siyah bir bulut tabakası oluştururken dumandan etkilenen işçilerden bazıları kurtarılmayı beklerken kendilerini beş katlı binadan aşağıya attı.

Asıl dehşet ise yangın söndürüldükten sonra ortaya çıktı. Valilik açıklamasına göre tedavi edilen bir işçi yangın söndürüldükten 2 saat sonra 18.30 sıralarında Merkez Karakolu'nda verdiği ifadede "Bazı çalışanların bina içerisindeki bir tuvalete girerek, yangından korunmak için kendilerini kilitlediklerini gördüğünü" söyledi. Bu bilgi doğrultusunda yeniden başlatılan arama çalışmalarında, 4 mülteci işçi kendilerini kilitledikleri tuvalette, dumandan zehirlenerek hayatlarını kaybetmiş halde bulundu. Valilik "Konuyla ilgili soruşturma başlatılmış olup, işyeri sahibi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur. Meydana gelen bu elim olaydan derin üzüntü duyduğumuzu belirtir, hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz" açıklaması yaptı.

whatsapp-image-2022-02-12-at-10-05-50.jpeg

Yaşanan bu elim hadisenin ardından “ihmal sebebiyle mi bu ölümler yaşandı?” sorusu herkesin gündeminde. İşveren iş güvenliği konusunda gerekli yükümlükleri yerine getirdi mi? Mülteci işçilerin bulunduğu oda itfaiyenin bulması imkansız bir yer miydi yoksa gerekli arama çalışmaları yürütülmedi mi? Her halükarda itfaiyenin yangın mahallini tam olarak kontrol etmeden binayı terk etmiş olmasının İBB tarafından kamuoyuna açıklanması gerekiyor.

Valiliğin araştırmasını yürütmesi ve ihmal söz konusu ise olayın tüm boyutlarıyla izaha kavuşturulması kimin sorumluluğu varsa ortaya çıkartılması gerekiyor. Ülkelerindeki savaştan kaçarak başka bir ülkeye sığınan mültecilerin bir yangında dumandan zehirlenerek can vermesi ve ihmal, istismar ihtimalinin bulunması kabul edilebilir bir durum değil!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum