1. HABERLER

  2. HABER

  3. 4 Bakanla İlgili Soruşturma Önergesi TBMM'ye Sunuldu
4 Bakanla İlgili Soruşturma Önergesi TBMM'ye Sunuldu

4 Bakanla İlgili Soruşturma Önergesi TBMM'ye Sunuldu

AK Parti'li milletvekilleri, 4 eski bakanla ilgili soruşturma önergesini TBMM Başkanlığı'na sundu. TBMM Genel Başkanı Cemil Çiçek konuyla ilgili yaptığı açıklamada bilgi verdi.

20 Mart 2014 Perşembe 11:47A+A-

Çelik, meclis soruşturmasının siyasi bir yöntem olarak algılandığını ancak bunun hukuki bir işlem, Anayasa'nın verdiği yetkiyle yürütülen bir Anayasal faaliyet olduğunu ve hukuka göre karar verilmesi gerektiğini vurguladı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 4 eski Bakanın fezlekelerine ilişkin, "Ben Meclis Başkanı olarak burada hukuka uymak, hukuku uygulamak zorundayım. Kimsenin hukuksuzluğunu, haksızlığını, kimsenin iddia edilen bir suçu varsa, bunu örtbas etmek gibi bir görevim yok" dedi.

MECLİS'TE BİR İLK YAŞANIYOR

Çelik sözlerine şöyle devam etti: ''Ortada bir talep varsa biz meseleye bu yönden bakmak zorundayız. Bize gelen talepleri ceza muhakemesi kurallarına göre değerlendirmek gerekiyor. Gerekirse akademik çevreden bu konuyla ilgili fikir alınır.

Bu yolla ilk defa bir konu geliyor. Cumhuriyet savcılıklarından ilk defa meclis soruşturmasına kaynak oluşturabilecek bir yazı geliyor. 3. kişilere ilişkin hazırlık soruşturması sürüyor''

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "4 eski Bakan ile ilgili dosyalar burada, savcılığa iade etmek gibi düşüncemiz şu safhada yok" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Herkes ne söylüyorsa ne yapıyorsa ne karar veriyorsa hukuk içinde kalarak ve hukuku esas alarak karar vermek durumundadır. Kuralı koyan da kurala uymuyor, hazırlık aşaması devam ederken gizlilik esastır'' dedi.

Cemil Çiçek, 4 eski bakan hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili Meclis soruşturmasının açılacağını, bu nedenle fezlekelerin içeriğinin soruşturma boyunca gizli kalması gerektiğini belirterek bunun tüzük gereği olduğunu ifade etti. (Haber7)

HABERE YORUM KAT