1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. 30 Milyon Yemenli Salgın Hastalık Tehlikesiyle Karşı Karşıya
30 Milyon Yemenli Salgın Hastalık Tehlikesiyle Karşı Karşıya

30 Milyon Yemenli Salgın Hastalık Tehlikesiyle Karşı Karşıya

​​​​​​​Yemen Sağlık Bakanı Nasır Baum, 30 milyon Yemenlinin başta koronavirüs olmak üzere 6 salgın hastalığa yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

11 Haziran 2020 Perşembe 09:34A+A-

Yemen Sağlık Bakanı Baum, Arap Birliği Sağlık Bakanları Konseyi'nin yeni tip koronavirüsle (COVID-19) mücadele konusunu görüşmek üzere gerçekleştirdiği sanal toplantıda konuştu.

Baum, 30 milyon Yemenlinin, COVID-19, sıtma, dang humması, Chikungunya, kolera ve tifo gibi salgın hastalıklara yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Husilere 'sayıları gizliyor' suçlaması

Hükümetin salgın hastalıklarla mücadelesine ve sağlık sektörüne destek verilmesi için acil müdahale çağrısında bulunana Baum, Husileri kendi kontrolleri altındaki bölgelerde COVID-19 vaka sayılarını gizlemekle suçladı. 

Yemen'de son verilere göre, COVID-19 kaynaklı 129 can kaybı, 560 da vaka bulunuyor. Bu rakamlar, Husilerin kontrolündeki bölgeleri kapsamıyor.

Hükümet yetkilileri daha önce Aden'de 21 Nisan'da meydana gelen sel felaketi sonucu oluşan bataklıklar ile sivrisineklerin yol açtığı salgın hastalıklar nedeniyle yüzlerce kişinin öldüğü açıklanmıştı.

Yemen hükümeti ise 11 Mayıs'ta ülkenin güneyindeki geçici başkent Aden'i COVID-19 ve diğer salgın hastalıklar nedeniyle "salgın bölgesi" ilan etmişti.  

AA

HABERE YORUM KAT