1. HABERLER

  2. HABER

  3. 28 Şubat’ın Sivil Aktörleri Nerede?
28 Şubat’ın Sivil Aktörleri Nerede?

28 Şubat’ın Sivil Aktörleri Nerede?

28 Şubat dönemi İçişleri Bakanı Meral Akşener, Batı Çalışma Grubu’nun, MGK’nın kararlarında olmadığını belirtti

12 Kasım 2013 Salı 12:20A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul milletvekili ve 28 Şubat dönemi İçişleri Bakanı Meral Akşener, Batı Çalışma Grubu’nun (BÇG), Milli Güvenlik Kurulu’nun aldığı 18 maddelik tavsiye kararlarında olmadığını söyledi. 28 Şubat döneminin başaktörlerinin sadece askerler olmadığını belirten Akşener, “Bu işin baş aktörü asker görülmekle birlikte sivil bürokratları vardı. Bu işi üstlenmiş yargı mensupları vardı.” dedi.

BÇG’DE YER ALANLAR EMEKLİ EDİLMELİYDİ

MHP İstanbul milletvekili ve 28 Şubat dönemi İçişleri Bakanı Meral Akşener, Habertürk Gazetesi Ankara temsilcisi Erdal Şen ve Habertürk TV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç tarafından hazırlanan ‘Başkent Gündemi’ programına katıldı. Batı Çalışma Grubu (BÇG) ortaya çıktıktan sonra BÇG’de yer alan komutanlar emekli edilseydi durumun değişeceğini söyleyen Akşener, “MGK’da alınan karalar yasaldır. '18 maddelik karar yasaldır. Siyasi irade olarak siz bu kararların altına imza atmamalıydınız' deme hakkı herkesin mevcuttur. BÇG ise gayri yasal bir oluşumdur. İkisi birbirinden farklıdır. BÇG sanki 18 maddelik MGK tavsiye kararlarının içinde varmış gibi olduğu konuşuluyor. Öyle bir şey yok.” dedi.

BÇG belgesi bana iletildikten sonra, gerekli yerlere iletildikten sonra akıbeti ile ilgili bilgiye sahip olmadığını belirten Akşener, “Nisan’daki MGK toplantısında birden bire BÇG’nin bir illegal çalışma ile Deniz Kuvvetleri’nden bilgisayarlarından alındığı ile ilgili olarak bir suçlama ile karşı karlıya kaldık. Benim özel bir görevlendirmem olmadı. Sadece zamanın emniyet istihbarat dairesi başkan vekili oradan da bana gelen bir belgeydi. O belgeyi hiyerarşik düzen içerisinde sundum. İnsanların fişlendiği bir belgeydi. Bütün siyasi partilerin il başkanlarının fişlendiği bir belgeydi. Önce üzerinde durduğumuz konu 'yasal' olup olmadığı konusuydu, 'yasal' değildi. BÇG’nin çalışmaları Refahyol’un düşmesine neden olmuştur.” ifadelerini kullandı.

KALEMLERİ KAN DAMLAYANLAR ŞİMDİ DEMOKRAT GEÇİNİYORLAR

O dönemde vali kararnamesi çıkaramadıklarını dile getiren Akşener, “Orada çeşitli ayaklar vardı. ‘bir üst düzey askeri yetkiliden aldığım bilgiye göre’ yazan köşe yazarları vardı. Döşenirlerdi onlar. Sonra manşetten girerlerdi. BÇG’yi ortaya çıkardık. Sonra iktidarı düşürmek amaçlı sadece asker değil, bu işin baş aktörü asker görülmekle birlikte sivil bürokratları vardı. Kalemleri kan damlayanlar şimdi demokrat diye kanal kanal dolaşıyorlar. Bu işi üstlenmiş yargı mensupları vardı. Medya mensupları vardı. Sermayedarlar vardı.” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum