1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. 28 Şubat'ı Cezaevleri Üzerinden Gündemleştiren ‘DERDEST’ Gösterime Giriyor
28 Şubat'ı Cezaevleri Üzerinden Gündemleştiren ‘DERDEST’ Gösterime Giriyor

28 Şubat'ı Cezaevleri Üzerinden Gündemleştiren ‘DERDEST’ Gösterime Giriyor

28 Şubat döneminin yasaklarını belgeselleştiren "İkna Odaları"nın yönetmeni Kevser Çakır Demir, bu sefer de "DERDEST" isimli belgeselle sürecin hapishanelerde devam eden kısmına değiniyor.

22 Eylül 2016 Perşembe 14:41A+A-

HAKSÖZ-HABER

28 Şubat sürecinde haksız, adaletsiz yargılamalarla mahkum edilip, halen zindanlarda tutulan Müslüman kimlikli insanların hikayelerinin anlatıldığı "DERDEST" adlı belgeselin ilk gösterimi 24 Eylül Cumartesi günü, saat 19:00'da Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

İnançları, fikirleri ve yaşayışları dolayısıyla yıllarca itilip-kakılan, düşman kategorisine sokulan dindar insanların, özellikle 28 Şubat sürecinde büyük haksızlıklara uğradığını belgesel hazırlığı esnasında bir kere daha müşahede ettiğini söyleyen yönetmen  Kevser Çakır Demir, "Bin yıl sürecek" denilen zulümlerin pek çok yerde sona erdirilmesine rağmen zindanlarda halen devam ettiğini  belirterek bu sebeple söz konusu belgeseli çektiklerini ifade etti.

Dönemin askeri vesayet uygulamalarından olan brifinglerin ve baskıların yargı üzerinde çok daha kuvvetli tesirlerinin olduğunu ifade eden Demir, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bile o dönem bir şiir okudu diye hapse atanların adil yargılamalar yaptıklarını nasıl söyleyebiliriz?" dedi. O dönem yanlışlıklarını, haksızlıklarını bizzat yaşayan iktidarın ve halkımızın bu konuya karşı daha duyarlı yaklaşmasının önemine dikkat çeken yönetmen Demir, mahkûmların af değil, "yeniden ve adil yargılanma" istediklerini belirtti.

*

Program Detayları:

drdst-afs.jpg

*

DERDEST Belgeselinin Fragmanı:

HABERE YORUM KAT