1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 28 Şubat Zihinlerden Silinmeli!
28 Şubat Zihinlerden Silinmeli!

28 Şubat Zihinlerden Silinmeli!

Yazısında 28 Şubat davasını ve Sözcü gazetesinin bugün yer verdiği bir haberi değerlendiren M. Ali Kaçmaz kardeşimiz, “28 Şubat zihinlerden silinmeli” diyor.

21 Aralık 2017 Perşembe 23:46A+A-

M. Ali Kaçmaz’ın yazısı şöyle:

28 Şubat Zihinlerden Silinmeli!

Bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat darbesinin pek çok uygulaması bugün yani darbenin üzerinden yaklaşık 20 yıl geçmeden yürürlükten kalktı. Yürürlüğe giren ve bugün esamesi bile okunmayan birçok uygulama söz konusuydu.  Bu uygulamaların en belirgin daha doğrusu en faşist olanlarına; sokaklar hariç tüm alanlarda başörtüsü yasağını, imam hatip ortaokullarının önünü kesmek amacıyla kesintisiz 8 yıllık eğitim sistemine geçilmesini ve partilerin kapatılmasını örnek olarak verebiliriz. AK Parti hükümeti dönemi ile beraber darbecilerin yaptığı tüm bu uygulamalar süreç içerisinde ortadan kalktı. Ortadan kalkmakla kalmayıp kişi ve toplum hakları çerçevesinde sınırlar daha da genişletildi. Örneğin başörtüsü yasağı sadece üniversitelerden değil, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında hatta kırmızı çizgi olarak gösterilen yargıda bile kaldırıldı. 28 Şubat kararları ile gelen birçok faşist uygulama ile birlikte okullardaki ırkçı “Andımız” da kaldırıldı. Bu bağlamda bizlerin mutlak anlamda neyin hayr, yine tersine neyin şer olduğunu bilmediğimize de 28 Şubat ve sonrasındaki süreç güzel bir örnektir.

Bugün, 12 Nisan 2012 tarihinde başlayan 28 Şubat darbe davası ile ilgili savcı mütalaasını açıkladı. Dönemin genelkurmay başkanı Karadayı ve yardımcısı Bir başta olmak üzere tüm kurumlarda darbe sürecini yönetenler hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Dava 2018’in ilk günlerinde bu istek ile devam edecek. (…)

Yazının devamı >>>