1. HABERLER

  2. HABER

  3. 28 Şubat Soruşturmasında 3. DALGA
28 Şubat Soruşturmasında 3. DALGA

28 Şubat Soruşturmasında 3. DALGA

28 Şubat soruşturmasında 4 ilde operasyon... Batı Çalışma Grubu'na yönelik operasyonda emekli Org. Fevzi Türkeri'nin de aralarında bulunduğu askerler gözaltına alındı

25 Nisan 2012 Çarşamba 10:06A+A-

28 Şubat soruşturmasında üçüncü dalga başladı. Muvazzaf ve emekli askerlere yönelik operasyonda 10'dan fazla gözaltı olduğu belirtiliyor.

Saat 08.00'de başlayan operasyon muvazzaf ve emekli askerlere yönelik olarak yapılıyor. Ankara, İstanbul ve İzmir'de bazı adreslerde aramalar var.

Operasyon kapsamında gözaltı sayısının 10'un üzerinde olduğu, sayının 15'i bulabileceği belirtiliyor.

Aralarında generallerin de olduğu 7 emekli asker hakkında gözaltı kararı olduğu ifade ediliyor. Gözaltı kararı olan emekli askerler arasında bir orgeneral ve bir korgeneral bulunuyor.

ORG. TÜRKERİ GÖZALTINA ALINDI

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında emekli Orgeneral Fevzi Türkeri'nin evinde arama yapılıyor.

Fevzi Türkeri gözaltına alındı.

Emekli Korgeneral Yıldırım Türker de gözaltına alındı.

Albay Yahya Kemal Yakışkan'ın Milli Savunma Bakanlığı lojmanlarındaki evinde arama yapılıyor. Gözaltılar, Batı Çalışma Grubu'na dahil olan isimlere yönelik soruşturma kapsamında gerçekleştiriliyor.

İstanbul'da Albay Atilla Kurtay, Emekli Albay Mehmet Aygüner ve Emekli Yüzbaşı Tanju Sirmen'in evi de aranan noktalar arasında.

İzmir Narlıdere ilçesinde 2 muvazzaf albayın evinde yapılan arama devam ediyor.Karşıyaka'da ise, kendisine henüz ulaşılamayan 1 emekli albayın evinde arama yapılıyor.1'i emekli 3 albayın, daha sonra İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmesi bekleniyor.

GÖZALTI KARARI ÇIKAN İSİMLER:

ANKARA:


FEVZİ TÜRKERİ
E KORG YILDIRIM TÜRKER
E BSC SEREF KAVALALI
ALB LOKMAN EKİCİ
ALB KEMAL YAKIŞKAN
İLB İSMAİL HAKKI ÖNDER

İZMİR:

ALB MUSTAFA KÖSEOĞLU
ALB MEHMET HASİMOĞLU
UZM CVS ADEM DEMİR

İSTANBUL:

ALB ATİLLA KURTAY
E ALB MEHMET AYGUNER
E YZB TANJU SİRMEN

 

26 KİŞİ TUTUKLU

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin yürüttüğü soruşturmada ilk dalga 12 Nisan'da gerçekleşmiş, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir dahil 18 kişi tutuklanmıştı.

19 Nisan'daki ikinci dalgada da dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak dahil 8 kişi tutuklanmıştı.

İki dalga sonunda soruşturma kapsamında tutuklanan kişi sayısı 26'ya yükseldi.

 

HABERE YORUM KAT