1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. “28 Milyon Çocuk Evini Terk Etmek Zorunda Kaldı”
“28 Milyon Çocuk Evini Terk Etmek Zorunda Kaldı”

“28 Milyon Çocuk Evini Terk Etmek Zorunda Kaldı”

Dünya genelinde 28 milyon çocuğun çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.

07 Eylül 2016 Çarşamba 13:44A+A-

AA'da yer alan habere göre, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), yayımladığı raporda, mülteci durumuna düşen çocukların sayısının son 10 yılda yaklaşık iki kat arttığına dâir uyarıda bulundu.

Yerlerinden edilen 28 milyon çocuktan 10 milyonunun mülteci statüsünde olduğuna işaret edilen raporda, 1 milyon çocuğun iltica talebinde bulunduğu ancak durumlarının henüz kesinleşmediği, kalan 17 milyonun da ülkelerindeki çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

“Yüzde 45’i Suriye ve Afganistan’dan”

Mülteci çocukların yüzde 45'inin Suriye ve Afganistan'dan geldiğine dikkat çekilen raporda, 2015'te 78 ülkede 100 bin çocuğun refakatsiz iltica talebinde bulunduğu kaydedildi.

Rapora göre, yerlerinden edilen çocuklar, boğulma, yetersiz beslenme, kaçırılma, tecavüz ve cinayet dâhil birçok riskle karşı karşı bulunuyor, bir diğer ülkeye ulaştıklarında ise genellikle ayrımcılık ve yabancı düşmanlığıyla karşılaşıyor.

“Bunlar Hâlâ Çocuk”

UNICEF’in Programlar Yöneticisi Ted Chaiban, yerlerinden edilen çocukların korunmaya muhtaç olduğunu ve eğitim, sağlık gibi hizmetler almaları gerektiğini ifade etti.

Chaiban, “Bunlar hâlâ çocuk ve çocuk gibi muamele görmeleri büyük önem taşıyor.” dedi.

UNICEF'in 2015 verilerine göre, çocuklar dünya nüfusunun üçte birine tekabül ediyor. Çatışmalar nedeniyle yerlerinden olan mültecilerin yarısı ise çocuklardan oluşuyor.

HABERE YORUM KAT