1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. 25 Taliban savaşçısını öldürdüğünü iddia eden Prens Harry: "Onları bir insan olarak görmedim”
25 Taliban savaşçısını öldürdüğünü iddia eden Prens Harry: "Onları bir insan olarak görmedim”

25 Taliban savaşçısını öldürdüğünü iddia eden Prens Harry: "Onları bir insan olarak görmedim”

Yakında çıkacak anılarında Sussex Dükü Prens Harry, Taliban savaşçılarını 'satranç taşları' olarak tanımlamış ve belirli sayıda 'öldürmeyi' nasıl formülize ettiğini keşfetmiş.

05 Ocak 2023 Perşembe 23:59A+A-

HAKSÖZ HABER

Anılarını kitaplaştıran İngiliz katil Prens Harry, Afganistan'daki ikinci görevi sırasında 25 Taliban savaşçısını öldürdüğünü söylüyor.

İngiltere'de 10 Ocak'ta yayımlanacak kitapta Harry canisi, öldürdüklerini "insan" olarak değil, oyundan çıkarılacak "satranç taşları" olarak gördüğünü yazıyor.

Sussex Dükü, 2007-2008'de Afganistan'ın Helmand eyaletinde ileri hava kontrolörü olarak görev yapmış ve ardından ülkenin güneyindeki Camp Bastion'da görevlendirilen İngiliz Ordusu Hava Kuvvetleri'nde bir Apaçi helikopterinin ‘havalı’ pilotu olarak görev yapmıştı

Harry, helikopterine monte edilmiş bir kamera tarafından kaydedilen her "öldürmenin" video görüntülerini izledikten sonra kesin bir rakam elde ederek 25 Taliban savaşçısını öldürdüğünü kitabında aktaracak.

Telegraph'ın ulaştığı basım öncesi bilgilere göre Harry, "Öyleyse benim sayım 25" diye yazıyor ve "insanların can almasıyla" sonuçlanan altı görevde uçmuştu. İngiliz prens. "Beni tatmin eden bir rakam değil ama beni utandırmıyor da" diye yorumda bulunan katil öldürdüğü insanları saydığı gibi caniliğini normal kabul ediyor.

Harry üssüne döndüğünde tehlikeli oyuncağıyla yapılan saldırıların video görüntülerini izleyip Taliban savaşçıları için, "iyileri öldüremeden ortadan kaldırılan kötüler" olarak gördüğünü kitabında soğukkanlılıkla yazmış.

Ayrıca "Onları bir kişi olarak görmediğini" yazan Harry, ‘böyle yapması halinde onları öldüremeyeceğini’ düşünüyormuş. Harry İngiliz ordusunun caniliğine değindiği anılarında, "beni onları 'ötekileştirmek' için eğitmişti ve onlar da beni iyi eğitmişlerdi" diye de yazıyor.

Harry, "İlk günden itibaren, doğru şeyi yapıp yapmadığım konusunda hiçbir şüpheyle yatağa girmemeyi kendime amaç edindim. Sadece Taliban'a, etrafta siviller olmadan ateş edip etmediğim konusunda emin oluyordum. İngiltere'ye tüm uzuvlarımla dönmek istiyordum ama bundan daha çok vicdanım bozulmadan eve dönmek istiyordum." sözleriyle vicdanın da temiz olduğunu savunarak Afganistan’dan sağ çıkmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum