1. HABERLER

  2. HABER

  3. "200 Çocuk Pozantı'dan Sincan'a Nakledilecek"
200 Çocuk Pozantıdan Sincana Nakledilecek

"200 Çocuk Pozantı'dan Sincan'a Nakledilecek"

Ergin, Pozantı Cezaevi'ndeki taciz iddialarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

02 Mart 2012 Cuma 18:47A+A-

Taciz iddiaları ile ilgili gündeme Adana Pozantı Çocuk Cezaevi'nde bulanan 200 çocuk Ankara Sincan Çocuk Cezaevi'ne nakledilecek.

Açıklamayı Adalet Bakanı Sadulah Ergin yaptı. Adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini belirten Ergin, Pozantı Çocuk Cezaevi'nde görev yapmış 4 yetkilinin başka görevlere atandığını söyledi.

Ergin’in konuya ilişkin açıklaması şöyle;

"Her türlü idari adli tedbir alınacak. Bununla ilgili karanlık noktanın kalmasına, kimsenin aklında bir sual kalmasına meydan verilmeyecek. Bu soruşturma süresince ve yapılan yayınlar neticesinde Pozantı Cezaevinde bulunan 200 civarında çocuğun ruh sağlığını da düşünerek pedagogların önerisiyle Pozantı Cezaevinde bulunan tüm çocukların içinde bulunduğumuz Sincan Kapalı Çocuk Cezaevine nakilleri hakkında karar alındı. En kısa sürede buradaki tek kişilik odalara nakledilecekler. Bu soruşturmanın selameti açısından Pozantı Cezaevi’nde görev yapan iki adet ikinci müdür kadrosunda çalışanımızı, bu görevlerden alarak başka görevlere bu yıl itibariyle atıyoruz. Onun dışında geçmiş dönemde burada çalışmış bir 1. müdür ile bir 2. müdürü şu anki görevlerinden alarak başka görevlere naklediyoruz. Dolayısıyla 4 personel ile ilgili idari tedbir uygulanıyor.”

Ömer Çelik: "Suçlu Olanın Gözünün Yaşına Bakmayız"

Taciz iddiası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik'in de gündemindeydi.

Pozantı Cezaevindeki soruşturmanın bir hafta içinde tamamlanacağını belirten Ömer Çelik, "Kusurlu ya da suçlu kimsenin gözünün yaşına bakmayız" ifadesini kullandı.

Çelik, Sincan Cezaevi'ne nakledilecek çocukların, uzman psikolog ve pedagoglar eşliğinde ortama uyum sağlamalarının sağlanacağını belirtti.

TRT Haber 

HABERE YORUM KAT