1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ENDONEZYA

  4. 2 Büyük İslami Camia Birlikte Çalışma Kararı Aldı
2 Büyük İslami Camia Birlikte Çalışma Kararı Aldı

2 Büyük İslami Camia Birlikte Çalışma Kararı Aldı

Endonezya'nın en büyük İslami camiaları olan Muhammediye ve Alimler Birliği (Nadhatul Ulema) cemaatleri, birlikte çalışma kararı aldı.

16 Şubat 2016 Salı 23:19A+A-

Antaranews'de yer alan habere göre, Muhammediye Cemaati Almanya sorumlusu Ridho Al-Hamdi, yaptığı açıklamada, "İslam'ın diğer ülkelerde tanıtılması için faaliyetlerde bulunuyoruz" dedi.

Eskiden iki cemaat arasında var olan olumsuz ilişkileri sorgulamanın zamanının geldiğini belirten Hamdi, "Olumsuz ilişkiler bize bir ivme kazandırmaz. Siyasi çatışmaları bir yana bırakıp, Ortadoğu'daki refahın sağlanmasında, İslam'ın Avrupa arenasında tanıtılmasında iki hareketin Almanya şubeleri olarak beraber çalışmalıyız" ifadesini kullandı.

Alimler Birliğinin Almanya Başkanı Zacky Khairul Umam de Almanya'nın politika, ekonomi, bilim ve teknoloji açısından çok güçlü bir ülke olduğunu söylerken," Böyle kuvvetli bir ülkede Endonezya'yı temsil eden iki güçlü İslami yapı olarak birlikte çalışarak kendimizi geliştirmeliyiz. Ortadoğu'daki karışıklıkları giderme çalışmalarını yürütürken iki cemaat arasındaki ilişkilerin gelişmesini de hedeflemeliyiz" şeklinde değerlendirme yaptı.

Dünyanın en kalabalık Müslüman toplumunun yaşadığı 250 milyon nüfuslu Endonezya'da iki cemaatin toplam 100 milyona yakın mensubu bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum