1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 15 Temmuz Süreci: Kazanımlar, Riskler ve Öncelikler
15 Temmuz Süreci: Kazanımlar, Riskler ve Öncelikler

15 Temmuz Süreci: Kazanımlar, Riskler ve Öncelikler

Türkiye tarihinin en görkemli direnişi olarak tanımladığı 15 Temmuz sürecini nitelikli ve kalıcı kazanımlara yöneltmenin önemini vurguladığı yazısında Rıdvan Kaya, süreci gölgeleyebilecek zaaflara karşı uyanık olmak gerektiğine de dikkat çekiyor.

13 Ağustos 2016 Cumartesi 15:02A+A-

15 Temmuz Süreci: Kazanımlar, Riskler ve Öncelikler

Rıdvan Kaya / Haksöz-Haber

15 Temmuz gündemde konuşulmaya, tartışılmaya devam ediyor. Olayın çapı ve büyüklüğü daha uzun süre konuşulmayı, üzerinde durulmayı gerektirmekte. 15 Temmuz’da atlatılmış olan askeri kalkışmanın ne kadar büyük bir tehdit olduğu her geçen gün ortaya çıkan bilgi ve bulgulardan anlaşılmakta. Bizleri ve tüm Ümmeti bu badireden kurtaran Rabbimize hamdu senalar olsun. Bu vesileyle bu tuğyana, zulme karşı sadece Allah için, ondan başkasına boyun eğmemek için ayağa kalkıp canlarını veren aziz şehitlerimize Rabbimiz rahmet etsin, yaralılara acil şifalar versin!

Paha Biçilmez Kazanımlar

15 Temmuz bağlamında en önemli, somut sonuç olarak kazanımlarımızı koruduğumuzu söyleyebiliriz. Önceki darbelerde yaşanan geri çekilmeler, sinmeler, kayıplardan farklı olarak burada daha atak ve avantajlı bir pozisyon elde edebileceğimiz bir vasat oluştu, Allahu Teala layıkıyla değerlendirebilmeyi bizlere nasip etsin. Nitekim bu süreçte Kemalist statükonun en önemli dayanağını oluşturan ordunun yapısına ilişkin yapılan düzenlemelerin adeta devrim niteliğinde gelişmeler olduğu, hayallerimizin gerçekleşmesi anlamına geldiğini söyleyebiliriz.   

Yazının Devamı >>>