1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 15 Temmuz muhasebesi
15 Temmuz muhasebesi

15 Temmuz muhasebesi

15 Temmuz sonrası süreçte iktidarın ortaya koyduğu ve dindar camianın da kahir ekseriyetiyle şerhsiz, sorgusuz destek verdiği politikalar çok yaygın ve sistematik biçimde adaletsizlikler içermiştir.

15 Temmuz 2022 Cuma 15:20A+A-

Rıdvan Kaya'nın yorumu:

Bugün 15 Temmuz darbe kalkışmasının ve darbeye karşı direnişin 6. yıldönümü. Tüm Türkiye’de anmalar, kutlamalar yapılıyor. Bu vesileyle haksızlığa, zulme karşı şahitlik bilinciyle ayağa kalkan, Müslümanlara yönelik düşmanlığa geçit vermemek için o gece sokaklara çıkan ve darbecilerin kurşunlarıyla, bombalarıyla mazlum olarak can veren tüm Müminlere Rabbimden rahmet, yaralanan, sakat kalan, bedel ödeyen tüm kardeşlerimiz için de şifalar diliyorum.

Bugün pek çok yerde büyük kalabalıklar yıldönümü vesilesiyle meydanlarda olacaklar, darbecileri bir kere daha lanetlerken Erdoğan’ın arkasında olduklarını da beyan edecekler. Bizler açısındansa 15 Temmuz ve sonrası süreç farklı boyutlarıyla değerlendirilip, tahlil edilmeyi gerektiriyor. Önce zalimce, vahşice bir kalkışmanın meydana getirdiği korku, öfke ve hüzne; ardından bir anda umudumuzu ve sevincimizi yükselten direnişe şahitlik ettik. Sonrasında ise birtakım aşırılıklarla, sapmalarla sevincimize gölge düşüren bir süreç yaşadık.

Yaşananları topluca değerlendirmeye ve tahlil etmeye mecburuz. Bu çaplı bir hadiseye belli bir boyutunu öne çıkartarak bakmak bizi yanlışa sevk eder. Yoğun bir süreçti yaşadığımız şey ve halen de devam etmektedir, artılarıyla eksileriyle değerlendirilmelidir.

Yazının devamı