1. HABERLER

  2. HABER

  3. 12 Eylül Davası Devam Ediyor
12 Eylül Davası Devam Ediyor

12 Eylül Davası Devam Ediyor

12 Eylül davasının dördüncü duruşması görülmeye devam ediyor. Sanıklar duruşmaya yine gelmedi

11 Mayıs 2012 Cuma 10:43A+A-

 

Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı 12 Eylül davasının dördüncü duruşması Ankara 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediliyor.

12 Eylül mağdurları dördüncü duruşmanın başlamasına dakikalar kala Ankara Adliyesinin önünde toplandı.

İlk duruşmalar sonrasında işkence ve kötü muamele iddiaları ile ilgili olarak mahkeme, Evren ve Şahinkaya hakkında özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Davanın bugünkü duruşmasında Evren ve Şahinkaya'nın sağlık raporları ile ilgili nihai kararın verilmesi bekleniyor.

Mahkemenin bir diğer önemli gündemi de müdahillik talepleri olacak.

İlk duruşmalarda bazı kişisel başvuruları reddeden mahkeme mağdurların yeterli belgeler ile başvurmaları durumunda müdahillik taleplerinin yeniden değerlendirileceğini açıklamıştı.

 

Türkiye'nin çeşitli illerinden davayı takip etmek için gelen darbe mağdurları, yakınları ve çeşitli sivil toplum kuruluş Ankara Adliyesi önünde toplandı. 12 Eylül davasıyla ilgili çeşitli dövizler taşıyan grup üyeleri, 'Paşa maşa yargılanacak', '12 Eylül'ü aklama yargıla' sloganları attı. Devrimci 78'liler Federasyonu'nun ise üzerinde '12 Eylül mahkemesine sunulmak üzere işte belge' yazan darağacı ile adliyeye gelmesi dikkat çekti.

Adliye önünde bulunan havuzun etrafının darbe döneminde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarıyla çevrildiği görüldü. Davanın görüldüğü Ankara Adliyesi etrafında polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Dördüncü duruşmada sanıklar Evren ve Şahinkaya yine gelmezken, sanık avukatları hazır bulundu. Duruşmaya müdahiller ile avukatları da katılıyor. Mahkeme Başkanı, müdahillikleri kabul edilenlerin isimlerini okuyor.

 

HABERE YORUM KAT