1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. 1 Mülteciye 85 Euro Ödenecek
1 Mülteciye 85 Euro Ödenecek

1 Mülteciye 85 Euro Ödenecek

AFAD tarafından hazırlanan “Mülteci Eylem Planı”yla “insan kaçakçılığı”nın önüne geçilmesi amaçlanıyor.

20 Nisan 2016 Çarşamba 06:42A+A-

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), “Mülteci Eylem Planı” hazırladı. “Türkiye'deki Mültecilere Yardım” ve “Türkiye'den Gidecek Mülteci” başlıklı iki ayaklı planla, “insan kaçakçılığı”nın önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Almanya Federal Teknik Yardım Ajansı (THW) heyetinin Türkiye temaslarının ardından hazırlanan ve Almanya'ya gönderilen plan, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu 1. Başkan Yardımcısı Franz Timmermans'ın Gaziantep'e yapacakları resmî ziyarette de görüşülecek.

AB’den İlk Defa 3 Milyar Euro Gelecek

Avrupa Birliği'nden gelecek 6 milyar Euro’luk kaynağın ilk kısmı olan 3 milyar Euro'nun verilmesiyle plan uygulanmaya başlayacak. AB kaynağı, mültecilere eğitim, sağlık hizmetleri ve insanî yardımda kullanılacak.

Türkiye, mülteci başına gıda kart aracılığı ile 100 TL veriyor. Gıda kart aracılığı ile ödenen miktar, mülteci başına 85 Euro'ya çıkarılacak. Bu kapsamda, gıda desteği kişi başına 170 TL artacak. Bu paranın 100 TL'sini Türkiye, 170 TL'sini ise AB ödeyecek.

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT