1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. YPG Sözcüsü Halil Kobani Açıklamasını Yineledi
YPG Sözcüsü Halil Kobani Açıklamasını Yineledi

YPG Sözcüsü Halil Kobani Açıklamasını Yineledi

YPG Sözcüsü Redur Halil, "IŞİD militanlarının Türkiye'den girdiğine dair bir suçlamada bulunmadıkları, Kobani'ye batı ve güneyden sızdıklarını" yönündeki açıklamasını yineledi.

28 Haziran 2015 Pazar 00:31A+A-

PYD askeri kanadı YPG, Suriye'nin kuzeydoğusunda Türkiye'ye sınır Kobani (Ayn el Arap) ilçesinde IŞİD militanlarının düzenlediği saldırıya ilişkin, ilk gün AA'ya yaptığı açıklamayı yineledi. YPG Sözcüsü Redur Halil, saldırganların Türkiye'den girdiğine dair suçlamada bulunmadıklarını söyledi.

Halil, AA muhabirinin sorularını telefonla yanıtladı. "Bize verdiğiniz ilk demeçte IŞİD militanlarının Türkiye'den girdiğine dair suçlamada bulunmadığınızı ifade etmiştiniz. Bu açıklamanızı, diğer medya kuruluşlarına verdiğiniz demeçlerle inkar ettiniz mi?" sorusuna Halil, "Hayır" yanıtını verdi.

Halil, "Anadolu Ajansı'na yaptığım açıklamayı inkar etmedim. Anadolu Ajansı'na yaptığım açıklamaların benzerini diğer bazı medya kuruluşlarına da yaptım" ifadelerini kullandı. 

AA muhabirine Kobani'de IŞİD saldırılarının başladığı önceki gün ilk açıklamasını yapan Halil, "Bizim Türkiye'ye resmi olarak bir suçlamamız olmadı. IŞİD militanları kente batı ve güneyden girdi'' değerlendirmesinde bulunmuştu.

Şanlıurfa Valiliği de aynı gün yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının ilçenin batısında örgütün kontrolündeki Cerablus bölgesinden sızdığını açıklamıştı. Ayrıca AA'ya bilgi veren güvenlik kaynakları, IŞİD'in ilçe merkezindeki saldırısına, örgütün burada uzun süredir beklemede olan ve "uyuyan hücreler" olarak tabir edilen özel gruplarının da katıldığını belirtmişti.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT