1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Yasakçılar Akdeniz Üniv.’nde İş Başında!
Yasakçılar Akdeniz Üniv.’nde İş Başında!

Yasakçılar Akdeniz Üniv.’nde İş Başında!

Üniversitelerde yasağın uygulanmayacağına ilişkin YÖK’ten gelen açıklamalara rağmen bazı işgüzar üniversitelerde yasak keyfi olarak sürdürülüyor.

21 Eylül 2011 Çarşamba 18:22A+A-

Üniversitelerde başörtüsü yasağı uygulaması kalktı ancak Akdeniz Üniversitesi yasağı sürdürmeye çalışıyor. Üniversitenin Tıp Fakültesi ve Sağlık Meslek Yüksek Okulu kısımlarında başörtülü öğrenciler derslere alınmazken; bir grup öğretim üyesi tarafından da tehdit edildikleri öğrenildi.

Akdeniz Üniversitesi’nde Yasak İnadı!

Başörtülü öğrencilerin eğitim haklarını gasp eden yasakçılar Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği adlı dernek aracılığı ile başörtülü öğrencileri tehdit ediyor. Adı geçen dernek yaptığı açıklama ile başörtülü öğrencilerin eğitim hakkını gasp etme konusunda kararlı olduğunu basın açıklaması ile duyurdu. Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği’ne mensup öğretim görevlileri YÖK’ün başörtüsü ile ilgili karar alamayacağını iddia ederek özellikle Tıp Fakültesi’nde öğrencileri derslere almamaya başladılar.

prof-hilmi-uysal.jpg

Yasakçı öğretim üyeleri, üniversitede yaptıkları basın açıklamasında, başörtülü öğrencileri uyardıklarını itiraf ederek başörtüsü yasağı tüm ülkede kalkmışken burada sorunu devam ettirdikleri için bazı öğretim üyeleri hakkında rektörlük tarafından soruşturma açılmasını kınadılar. AÜ Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Hilmi Uysal’ın okuduğu açıklamada başörtüsüne ilişkin hakaretlerde bulunuldu.

Yasakçı öğretim üyeleri adına Hilmi Uysal, aydınlanmacılığı, bilimi hukuku yok eden türban olgusunun büyük bir sorun olarak karşılarına çıktığını ileri sürdü. Kadının namusunun korunmasının türbanla somutlandırıldığını savunan Uysal, türbanın kadın aleyhine eşitsizlik oluşturan ‘cins ayrımcısı’ olduğunu ifade etti. Uysal, başörtüsünün aynı zamanda hoca öğrenci ilişkisini zedeleyen bir ortam oluşturduğunu kaydetti. Üniversitelere başörtülü öğrencilerin alınmasının hukuksuz olduğunu belirten Uysal, “Yapılan bu uygulamaya bir an önce son verilmelidir. Bu konuyla ilgili haklarında soruşturma açılan, tehdit ve rahatsız edilen öğretim üyelerinin her bakımdan yanında olacağımızı bildiriyoruz.” dedi.

Yasak Protesto Edilecek!

Akdeniz Üniversitesi’nde yaşanan olaylar üzerine aralarında Özgür-Der Antalya Temsilciliği’nin de bulunduğu kuruluşlar yasağa karşı direnme kararı aldılar. STK’lar yarın saat 12.00’de Akdeniz Üniversitesi giriş kapısı önünde basın açıklaması yapacaklar.

Harun Çetinkaya / Haksöz-Haber

HABERE YORUM KAT

5 Yorum