1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KAFKASYA

  4. Umarov, Moskova Saldırısını Üstlendi
Umarov, Moskova Saldırısını Üstlendi

Umarov, Moskova Saldırısını Üstlendi

Çeçen direniş lideri Dokku Umarov, geçen ay Moskova'daki bir havaalanında 36 kişinin öldüğü canlı bomba eyleminin emrini kendisinin verdiğini söyledi.

08 Şubat 2011 Salı 13:53A+A-

"Moskova'daki Saldırıyı Ben Emrettim"

Rusya'da 24 Ocak 2011'de Domodedovo Havaalanı'nda düzenlenen canlı bomba eyleminde 36 kişi ölmüş, 180 kişi de yaralanmıştı. Kavkaz Center'a e-mail yoluyla, düzenlenen eylem hakkında videolu bir açıklama geldi.

Video mesajında Rusça konuşan Umarov, saldırının "Rusya'nın Kafkaslar'da işlediği suçlara misilleme" olduğunu söyledi.

"Yeni Saldırılar Düzenlenecek"

Kavkaz Center adlı internet sitesinde yayımlanan video, eylemin düzenlendiği 24 Ocak 2011 tarihini taşıyor.

Kamuflaj giysileri içinde, tek başına konuşan Umarov "Bu özel operasyon benim emrimle yapıldı ve inşallah bunun gibi operasyonlar yapılmaya devam edecek" diyor. Dokku Umarov, Kafkasya Müslümanlarının İslam'ı savunmak için, onurlu insanların haklarını savunmak için, Müslüman Kafkasya topraklarının kurtuluşu için ve kanun ve düzenin kurulması için Rus işgal ordusuna karşı Allah'ın adıyla bir savaş durumunda olduğunu belirtiyor.

Rus yetkililer Domodedovo Havaalanı'ndaki saldırıyı, Kuzey Kafkasya'dan gelen 20 yaşındaki bir erkeğin gerçekleştirdiğini söylemişlerdi.

Kuzey Kafkasya'da faaliyet göstermeye devam eden "Kafkas Emirliği"nin lideri olan Umarov, hala aktif olan az sayıda Çeçen direnişi liderlerinden biri. 1996-99 yıllarında Çeçen hükümetinde güvenlikten sorumlu bakanlık görevini yürütmüştü.

Umarov, Mart 2010'da Moskova Metrosu'nda 39 kişinin öldüğü bombalı eylemi de üstlenmişti.

HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT

40 Yorum